PUBLICITAT

La 13a paga dels cònsols i quatre consellers, per a ajuts socials

  • L'augment de les ajudes de Social del Comú es veuen incrementades en 13.800?
P. G.
ORDINO

Periodic
Cònsols i consellers en la sessió del comú tadicional dels Arrendaments d'Ordino, ahir. Foto: ANA

El punt principal del consell del comú tradicional dels arrendaments d'Ordino va ser la modificació de pressupost en la què es desglossa el romanent reservat (per al nou mandat) de 916.120 euros per a inversions. El Centre d'Atenció Primària amb 485.000 euros és la inversió més important. Cal destacar en aquesta modificació del pressupost la reducció del 9,73% de la partida destinada a les retribucions dels polítics. Una reducció que es veu traduïda en la desaparició dels consellers a mig temps. A més, i en ple debat de la retribució justa que han de tenir els càrrecs electes dels comuns, ahir es va xifrar en 13.800 euros la suma de la tretzena paga del sou dels dos cònsols i de quatre consellers d'Ordino que es destinarà a ajuts socials.

Aquesta modificació de pressupost va ser aprovada per la majoria amb l'abstenció dels consellers de la minoria, Enric Dolsa i Èric Bartolomé. Dolsa va justificar la seva votació al·legant que al novembre, que és quan es va aprovar el pressupost, el grup Convergents d'Ordino no formava part del Comú. Tot i això, Dolsa va valorar positivament la reducció de les retribucions dels polítics «perquè nosaltres ja ho contemplàvem al nostre programa electoral», va explicar. Un dels altres punts que també va valorar en positiu tant l'oposició com la majoria és la reducció del deute per amortització de préstecs en uns 735.000 euros, segons va explicar el conseller de Finances, Jordi Ordoñez.

INVERSIONS / El capítol d'inversions aprovat amb un import de 916.120 euros es destinarà principalment a la construcció del nou Centre d'Atenció Primària, que té una partida de 485.000 euros, dels quals 300.000 euros subvenciona el Govern. Secnoa compta amb la segona de les partides més importants amb una inversió que es preveu de 315.794 euros.

L'ampliació del parc infantil del Prat de Call amb 80.000 euros i la reducció de la despesa energètica en instal·lacions comunals amb 50.000 euros són els projectes destacats, així com la mancomunitat d'aigües, obres públiques i urbanisme que s'emportaran la resta d'inversió. Es reserva una partida de 44.500 euros per a condicionaments al Centre Esportiu.

TARANNÀ TRANQUIL / La sessió del consell del comú celebrada ahir ves va centrar en la modificació del pressupost i en alguns aclariments que per part del cap de l'oposició es van demanar per diferents punts, cap destacable. El mateix cap de l'oposició va qualificar la sessió com a «tranquil·la» i va explicar que aquest tarannà es vol mantenir, mentre els cònsols respectin «les bases assentades».

El punt final de la sessió d'ahir del consell del comú tradicional dels arrendaments va estar dedicat a la subhasta dels Cortons de l'Hortell i la Coma de Varilles per als que no hi va haver cap interessat entre el públic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT