PUBLICITAT

La comunitat portuguesa espera que l'oficina consular s'activi al març

  • La infraestructura i els dos funcionaris que hi treballaran ja estan a punt
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'oficina consolar de Portugal. Foto: ANA

El Consolat Honorari de Portugal a Andorra podria estar llest al març. Així ho esperen des de la comunitat portuguesa del Principat que assegura que la infraestructura per acollir l'oficina està acabada i els dos funcionaris que atendran els residents ja treballen per tenir-ho tot a punt per quan rebin el visti lau del Govern lus. Segons va indicar a l'ANA el conseller de la comunitat portuguesa, Jose Manuel da Silva, només queda el nomenament del cònsol honorari i que es defineixin les tasques que assumirà l'oficina.

L'oficina consolar que atendrà els residents portuguesos després del tancament del Consolat ja està gairebé a punt per obrir. Segons l'anunci publicat al Diário da República que entra en vigor aquest dimecres 15 de febrer, el ministre d'Estat i de Finances i el ministre d'Estat i de Negocis Estrangers van acordar el 27 de gener la creació del Consolat Honorari de Portugal a Andorra, «depenent del Consolat General de Portugal a Barcelona i amb jurisdicció sobre el Principat d'Andorra».

També va confirmar aquest tràmit da Silva, qui va indicar que esperen que l'oficina consular pugui obrir al públic el mes de març. Da Silva ha afirmat que el Consolat disposa d'un despatx al mateix edifici on fins ara s'atenia als residents portuguesos i dos funcionaris ja hi treballen per tenir-ho tot a punt per quan el Govern lus doni llum verd a la seva posada en funcionament. Segons ha confirmat el conseller, Sofia Borges i Antonio Costa atendran els usuaris junt amb el cònsol honorari que esculli el país veí. Per tant, segons aquestes informacions, només quedaria aquest nomenament i l'establiment de les funcions del Consolat Honorari perquè la comunitat lusa torni a tenir una oficina on ser atesa per realitzar els seus tràmits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT