PUBLICITAT

La Volta als Ports innova

  • La cursa cicloturista planteja un repte nou per convocar mig miler de cicloturistes l'1 de juliol
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una imatge de la passada edició de la Volta. Foto: TONY LARA

La Volta als Ports vol donar un pas endavant, mirar una mica més enllà i oferir un repte dels que els cicloturistes busquen avui dia. Sense tenir res a envejar a moltes altres cites cicloturistes del calendari internacional, la 35a edició pretén atraure un major número de participants i arribar al mig miler, i per això situa la meta en la Coma d'Arcalís (2.220m d'altitud), un lloc més conegut que no pas el llac d'Engolasters. El ciclista és mou pels mites, i aquest és el punt que ataca l'Agrupació Ciclista Andorrana (ACA), que intenta fer-ho el més maco i exigent possible.

Hi haurà dos recorreguts, un amb 111km i un altre amb 80km. La idea és oferir un de molt exigent i un de més assequible, i sobretot aconseguir que el curt sigui una mica menys exigent que el de l'edició anterior, en què es va demostrar que l'exigència era molta. Així, el llarg de 111km ascendirà els ports de la Rabassa, la Comella, el Coll d'Ordino des de la part de Canillo, i després travessarà Ordino, Llorts, el Serrat i acabarà a la Coma d'Arcalís.

El curt, de 80km, tindrà de dificultats geogràfiques el Coll d'Ordino i la Coma d'Arcalís, amb un desnivell acumulat de 2.245m, pels 3.840 que presenta el circuit llarg. D'aquesta manera, els cicloturistes que escullin el recorregut reduït s'estalviaran les dures rampes de la Rabassa (hi ha de fins el 12% de desnivell) i la seva gran distància (14km, fins el desviament d'abans del cim) i la duresa de la Comella amb un inici demolidor a l'11% i un final al 14%.

IGLESIAS: «UN PROJECTE AMBICIÓS» / Des de l'ACA, el seu president, Pau Iglesias, assumeix que aquesta 35a edició de la Volta als Ports és «un projecte ambiciós», però assumeix el repte perquè considera que «ens ha de donar una bona projecció». Respecte al fet de canviar el final d'etapa oblidant el clàssic final al llac d'Engolasters, Iglesias creu que així «tindrà més atractiu perquè a la Coma arriba el Tour de França, la Vuelta a Espanya i curses importants, és molt més conegut i a més és més atractiu amb el seu paisatge».

CRONO EL DIA ABANS / L'ACA treballa per aglutinar en el mateix cap de setmana dues proves, de manera que pugui atraure al Principat el major número de participants i també d'acompanyants. El que es pretén és que en dos dies de ciclisme hi hagi pernoctacions, i per tant si bé la Volta als Ports es viurà el diumenge 1 de juliol, per dissabte està reservada la Crono d'Ordino del Campionat d'Andorra de contrarellotge, amb sortida al centre del poble d'Ordino fins el cim, amb uns 10km de distància.

PREUS UNIFICATS / L'oferta rau el seu atractiu en el fet que la proposta de l'ACA és poder fer un pack hoteler amb avantatges com que en el mateix preu entrin les inscripcions a les dues competicions (crono i Volta) i dues nits. Així, per un preu que és ara en estudi, es farà una proposta a nombrosos clubs de fora d'Andorra per tal que s'inscrigui el major número possible de ciclistes, fins el mig centenar al que s'aspira. En l'edició anterior, la Volta als Ports va comptar amb gairebé 270 participants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT