PUBLICITAT

Ordino augmenta la partida de social en 13.800 euros per la redistribució de la 13a paga d'alguns càrrecs

  • El nou pressupost ha estat aprovat amb l'abstenció dels consellers de la minoria que han al·legat no conèixer els comptes i no haver pogut treballar-hi
15022012_cdo
Enric Dolsa i Èric Bartolomé repassen les actes de les Juntes de Govern. Foto: ANA / M. C.
El Comú d'Ordino ha aprovat aquest dimecres la modificació del pressupost que va deixar l'anterior corporació i que contenia únicament les despeses de funcionament. Segons ha explicat el conseller de Finances, Jordi Ordoñez, es va deixar un romanent de 999.000 euros perquè la corporació actual destinés aquest import allà on cregués necessari i és per aquest motiu que s'ha realitzat la modificació dels comptes. D'aquests en destaca l'augment de 13.800 euros de la partida de social, que ve donat principalment per la renuncia dels dos cònsols i de quatre consellers a la 13a paga per destinar-la a aquest fons. El nou pressupost ha estat aprovat amb l'abstenció dels consellers de la minoria que han al·legat no conèixer els comptes i no haver pogut treballar-hi.

Ordino ha introduït enguany la possibilitat que els cònsols i consellers de Comú destinin la seva tretzena paga a fins socials, una opció a la que s'han acollit els dos cònsols i quatre consellers, "el que no vol dir que més endavant no ho puguin fer més consellers", ha explicat el responsable de Finances, Jordi Ordoñez. Aquest fet, juntament amb l'eliminació dels consellers a mig temps, suposa una rebaixa de la partida destinada a sous polítics del 9,74% i permet augmentar els fons destinats al Departament de Social en 13.800 euros.

Així, segons el pressupost de funcionament aprovat per l'anterior corporació, la partida destinada a Protecció social, Cultura i Benestar ascendiria fins als 1.464.065,50 euros; tot i que amb la modificació d'aquest dimecres es segrega l'antiga comissió d'Educació, Cultura, Joventut i Benestar en dues que comprenen els tres primers àmbits d'una banda i el darrer de l'altra.

Ordoñez també ha explicat que l'anterior Comú va deixar un romanent de 999.000 euros perquè l'actual corporació pogués invertir allà on considerés. Així, es preveu una inversió de 485.000 euros per a la construcció del nou Centre d'Atenció Primària, 300.000 dels quals estaran finançats per Govern; el camp de neu d'Ordino-Arcalís rebrà 315.974 euros i el parc infantil del Prat de Call obtindrà 80.000 euros per a la seva reestructuració. 50.000 euros més seran per al Departament de Medi Ambient i Patrimoni per reduir la despesa energètica en instal·lacions comunals i es reserva una partida de 44.5000 euros per al condicionament del Centre Esportiu.

Amb aquestes dades, el conseller de Finances ha apuntat que la partida que més part del pressupost rep és la d'Obres i Urbanisme, que augmenta en 663.000 euros, degut a la inversió pel nou CAP i a obres menors.

Pel que fa al deute, Ordoñez ha explicat que no es contractarà més finançament, motiu pel qual l'endeutament comunal es reduirà per amortització de préstecs en uns 735.000 euros.

La modificació dels pressupostos s'ha aprovat amb l'abstenció dels consellers de la minoria, Enric Dolsa i Èric Bartolomé, ja que han considerat que són uns comptes en els quals "no hem treballat". "Avui tocava abstenir-se perquè no tenim el coneixement i no vam participar en la seva elaboració", ha dit Dolsa. Des de l'oposició, han valorat positivament la rebaixa de la partida de sous i de l'endeutament, i han mantingut que l'entesa entre majoria i minoria és bona "perquè en aquests moments a la parròquia li convé tranquil·litat".

La sessió d'aquest dimecres també ha servit per informar del nomenament d'un cap d'Agricultura i Medi Ambient, després de la finalització del contracte amb una empresa externa que oferia aquests serveis, el que suposa un estalvi de 8.000 euros, i s'han subhastat els cortons de l'Hortell i la Coma de Varilles, sense que hi hagués cap interessat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT