PUBLICITAT

Interior redueix la policia de proximitat a les parròquies

  • S'ha ratificat Jordi Lluís com a director de la Policia
  • Miquel Àngel Garcia assumeix la direcció del Departament d'Institucions Penitenciàries
15022012-policia
L'edifici central de la Policia i seu del Ministeri d'Interior.
El Ministeri d'Interior ha aprovat l'organigrama i el nou quadre directiu dels diferents departaments, amb canvis significatius al Departament d'Institucions Penitenciàries i al Cos de Policia. A banda de nomenar un segon director adjunt al Departament de Policia, s'ha acordat racionalitzar la policia de proximitat reduint els agents de les parròquies que registren menys intervencions, i potenciar el control i la vigilància de les fronteres i de la seguretat viària. El ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, també ha assegurat que es volen treure tots els obstacles que actualment impedeixen la mobilitat interna, i que s'intentarà ser el màxim d'eficients per evitar haver de suplir les baixes per jubilació.
El ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, ha anunciat aquest dimecres l'aprovació del quadre directiu dels diferents departaments d'Interior i Treball, exceptuant la direcció d'Interior que encara està per cobrir.

Pel que fa al Cos de Policia, s'ha ratificat Jordi Lluís com a director, i Frederic Gutierréz com a director adjunt, nomenant una segona direcció adjunta a mans de Teresa Ferreira. El primer serà alhora cap d'Àrea de la Policia Criminal, mentre que la segona s'encarregarà de l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana.

A més dels canvis en la direcció, s'ha aprovat una reforma del Cos de Policia que consisteix en la racionalització de la policia de proximitat, destinant els recursos a les parròquies que més ho requereixen i reduint fins a la meitat el nombre d'efectius dedicats a aquesta tasca en les parròquies amb menys intervencions.

Vila ha explicat que l'objectiu és buscar l'equitat en els esforços i la dedicació en tots els sectors o unitats, millorant el repartiment de la càrrega de treball. El ministre ha indicat que amb aquests canvis es pretén intentar no suplir les baixes de jubilació sempre i quan no s'alterin els nivells de seguretat.

Una altra de les línies exposades per Vila és la promoció dels agents que apostin per la formació, i la potenciació de la mobilitat interna eliminant els obstacles que històricament l'han fet difícil, i fent que els nivells de comandament tinguin una relació directa amb els graus. També hi haurà canvis en les unitats destinades a fronteres i a immigració per augmentar el control i la vigilància a les fronteres, així com per reforçar la seguretat viària.

També ha destacat que es prioritzarà sempre el volum de feina per sobre d'altres aspectes, i per tant, els horaris es podran modificar en funció de les tasques. En aquest sentit, Vila ha assegurat que el tema dels horaris va generar molta polèmica al Cos de Bombers, i que és una qüestió que de moment no s'ha abordat amb la direcció d'aquest cos, però ha afegit que ell no està casat amb cap horari perquè el que prima és l'eficàcia de la feina.

Canvis en la direcció del Centre Penitenciari
Pel que fa al Departament d'Institucions Penitenciàries, el fins ara director adjunt, Miquel Àngel Garcia, assumeix la direcció en substitució de Joan Josep Garcia, mentre que la direcció adjunta serà ocupada per Ismael Alarcón. El ministre ha explicat que els canvis tenen per objectiu potenciar l'optimització de recursos, però també millorar l'adaptació als estàndards europeus pel que fa a la formació dels agents, al bon ambient de treball i a la garantia dels drets dels interns.

D'altra banda, també han estat confirmats el director i director adjunt del departament de Prevenció i Extinció d’incendis i Salvament, Joan Carles Recasens i Jordi Farré, respectivament; Maria Geli, com a directora del Departament de Treball, Jesús Guardiet, com a director d’Immigració, i Francesc Areny, com a director del Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències.

El ministre Marc Vila ha indicat que per fer aquests nomenaments i ratificacions s'han seguit criteris de professionalitat, d'apolitització, d'adhesió a les polítiques d'austeritat i de priorització de l'estabilitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT