PUBLICITAT

El comissari europeu de Drets Humans visita Andorra

  • La visita se centrarà en violència domèstica, discriminació i sistema de control dels drets humans a nivell nacional
15022012-hammarberg
El Govern, Coalició Reformista i APC mantenen reunions previas al plé de la camara per aclarar postures i plantejar sortides a la situació actual. Foto: JOSE BLANCO
El comissari europeu de Drets Humans, Thomas Hammarberg, realitzarà la seva primera visita a Andorra els pròxims demà i divendres, a poc més d'un mes de finalitzar el seu mandat. Segons han informat a Efe fonts de l'Oficina del Comissari del Consell d'Europa, la visita se centrarà en tres matèries: violència domèstica, discriminació i sistema de control dels drets humans a nivell nacional.
Thomas Hammarberg mantindrà trobades amb el cap de Govern, Antoni Martí; el ministre d'Afers Estrangers, Gilbert Saboya; el ministre de Justícia i Interior, Marc Vila; i la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez.

A més, el comissari de Drets Humans es reunirà amb el Raonador del Ciutadà, els quatre integrants de la delegació d'Andorra a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (Meritxell Mateu, Gerard Barcia, Josep Anton Bardina i Sílvia Bonet) i amb algunes ONG.

Entre els actes previstos, figura una conferència que pronunciarà Hammarberg a la Universitat d'Andorra sobre els drets humans.

La visita servirà també per emtre un comunicat en relació a les conclusions que el comissari n'haurà extret de les entrevistes realitzades. Aquestes conclusions tenen la voluntat d'omplir el buit davant la falta de temps per redactar un informe sobre la situació dels drets humans a Andorra.

L'anterior i primer comissari europeu de Drets Humans, Álvaro Gil-Robles, va efectuar el gener del 2001 l'única visita realitzada fins ara d'un comissari a Andorra.

El pròxim 1 d'abril, el polític letó Nils Muznieks assumirà el càrrec de comissari de Drets Humans, després de ser elegit fa tres setmanes per l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT