PUBLICITAT

La porta a Hollywood

  • Ordino Studios realitzarà un videojoc interactiu per mòbils i tablets de la famosa sèrie nord-americana Stargate
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jordi Albà, director d'Ordino Studios, i Carles Aleix, director d'ADI, ahir en la roda de premsa. Foto: ANA/ A.R.

La porta a les estrelles, però no d'un altra dimensió, sinó de Hollywood. La productora Ordino Studios va anunciar ahir que ha aconseguit els drets per produir el videojoc per a mòbils i tablets basat en la sèrie nord-americana Stargate, una de les més famoses produccions televisives de la Metro Goldwyn Mayer (MGM), el gegant de Hollywood.

La sèrie amb més de 15 anys en antena i molt seguida a països com EUA, França o Canadà, tindrà doncs el seu videojoc amb aplicació interactiva, concretament per els sistemes operatius iOS (Appel) i Android, i aquest estarà realitzat per una empresa andorrana. En el contracte que MGM ha establert amb Ordino Studios consta que aquesta s'encarregarà de realitzar un total de 24 episodis, i en els propers sis mesos s'hauran d'entregar els tres primers, tal i com va explicar Jordi Albà, director de la productora.

A banda del reso internacional, aquest projecte permetrà la creació de vint llocs de treball en la divisió de videojocs d'Ordino Studios, que es cobriran tant amb professionals locals com estrangers: «necessitem importar talent, gent que en sàpiga i ensenyi també als professionals d'aquí», va dir Albà, que va afegir que «Andorra ofereix molts avantatges per atreure talent; els professionals volen qualitat de vida i treballar en projectes internacionals». En aquest sentit, doncs, «no és difícil trobar persones que vulguin venir a treballar al país, ja que els que es mouen en aquest món són gent acostumada a viatjar». El Principat està «ben situats, al sud d'Europa, cosa que ens fa competitius geogràficament i també fiscalment». Tan Albà com Aleix van voler destacar la importància de l'obertura econòmica com a

Albà va dir que «per primera vegada, crearem a Andorra un hub de talent per poder produir tots aquests projectes» i va afegir que després d'aquest «en vindran més en els quals ja estem treballant», i dels quals podran informar en els propers mesos.

Finalment, Albà va afegir que «el procés d'obertura econòmica que està fent el Principat m'ha ajudat a vendre Ordino Studios com a centre de producció».

 

govern amb els emprenedors/ Ordino Studios va ser un dels projectes que es va presentar al Premi Innovadors l'any 2008 (en aquell moment amb el nom de Produccions i Serveis Audiovisuals del Pirineu) i va se la «primera empresa que es va acollir a la Llei d'inversió estrangera del novembre d'aquell any, per tal de poder rebre el 100% d'inversió de capital estranger», segons va explicar el director de la societat Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), Carles Aleix.

Durant dos anys l'ADI ha tutelat el projecte empresarial Ordino Studios, una de les «32 empreses que han rebut crèdit tous per part del Govern», concretament «un crèdit de 500.000 euros en dues fases; la segona, de 250.000 euros, ha estat per ajudar a fer realitat el projecte del videojoc», va declarar Aleix.

Així doncs, el programa de finançament privilegiat iniciat des del Govern el març del 2010, que ha permès concedir crèdits per a emprenedors o empreses que es volien reconvertir, assoleix ara el valor total de 3,50 milions d'euros, tots a un interès de l'euríbor més zero punts i avalats des de l'executiu.

un nou sector A andorra/ Per a Ordino Studios «no ha estat gens fàcil arribar fina aquí», va explicar Albà; tot i que han comptat amb la col·laboració del Govern i del Comú d'Ordino, implantar un nou sector a Andorra, el de l'audiovisual, ha estat una feina dura. «Ara, però, ja tenim la massa crítica per poder tirar endavant projectes de l'envergadura del videojoc d'Stargate».

Amb el nou projecte en marxa, Ordino Studios ha creat dues divisions, una per als videojocs, en el qual hi ha el projecte de la sèrie, i una d'animació. En aquesta segona, l'objectiu és aconseguir fer productes «made in Andorra» per exportar a l'estranger. Albà va explicar que «el que fem nosaltres es desenvolupar continguts, i volem que aquesta arribin a tot el món».

Tant la societat d'ADI com Ordino Studios confien en que aquest contracte amb la MGM obrirà les portes a nous projectes i que l'empresa andorrana seguirà creixen. En uns mesos el somni del producte «made in Andorra» es farà realitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT