PUBLICITAT

Vila critica que hi hagi consellers que cobrin més que a l'anterior mandat

  • Ferrer recorda que s'ha aconseguit rebaixar el 15% la partida de sous dels càrrecs
C .G
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Minguillón i Ferrer, ahir. Foto: ANA

Els consellers socialdemòcrates van encendre ahir de nou la polèmica que envolta aquestes darreres setmanes els sous dels consellers. Josep Vila va assegurar que amb els canvis introduïts al nou pressupost hi ha consellers que han vist incrementat el seu salari. El socialdemòcrata va posar l'exemple del conseller de Circulació, Manel Bal, que ha passat de cobrar «1.500 euros a 2.000 euros, i per fer la mateixa feina», va manifestar Vila. En concret, va explicar el conseller del PS, s'ha apujat al sou als consellers que estan de mitja jornada. Vila va reconèixer que l'eliminació dels consellers a ple temps ha suposat un estalvi per a la corporació però veient la situació dels de mitja jornada «no s'estalvia tot el que es podria estalviar».

La cònsol de la capital va mostrar-se contundent amb la resposta per als socialdemòcrates. Va exposar que amb la nova distribució salarial «ens hem adaptat» a l'article 30 de la recent Ordinació de Funcionament dels Comuns, que ajusta les graelles en funció de «les càrregues de feina». D'altra banda, Ferrer va recordar que la partida destinada a salaris de càrrecs electes i càrrecs de confiança ha patit una reducció del 15% respecte a l'any passat. Finalment, la mandatària va respondre a les acusacions directes de Vila insinuant que han estat fetes perquè «potser hi ha algú que està cobrant menys que abans».

CRÍTICA als càrrecs de confiança / Durant el Consell de Comú van jurar set nous directors, un més que els que hi havia al mandat anterior, tot i que s'ha perdut el càrrec de cap de gabinet. En total, per tant, els càrrecs de confiança es mantenen en nombre.

La xifra, però, no convenç als consellers socialdemòcrates, que consideren que ells personalment, «en necessitaríem alguns menys», va assegurar Vila.

En relació als nous directors, Marc Cornella va sol·licitar a la majoria que li informés de quins seran els seus salaris. Cornella va lamentar que, després de fer una demanda similar durant el Consell de Comú passat, però en aquest cas en relació als sous dels consellers, encara no hagués obtingut resposta.

Per la seva part, DA no va voler entrar en polèmica tot i sol·licitar també informació sobre els sous dels càrrecs de confiança. Carles Torralba va assegurar que durant aquest mes i mig no hi havia hagut «cap problema de transparència».

Torralba va tornar a insistir en la necessitat de regular per llei els sous dels càrrecs electes dels comuns, així com definir les incompatibilitats. Tot i que va assegurar que l'actual salari de la cònsol «no és desorbitat», tenint en compte la dedicació completa que requereix gestionar la capital.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT