PUBLICITAT

La rua d'Andorra i Escaldes preveu 400 participants

  • Els dos comuns organitzen conjuntament tots els actes programats
EL PERIÒDIC
ESCALDES / ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les responsables de Cultura dels comuns d'Escaldes i Andorra la Vella, Núria Barquín i Meritxell Rabadà, ahir. Foto: ANA

El Comú d'Escaldes-Engordany i el d'Andorra la Vella organitzen per primera vegada de forma conjunta les activitats de Carnaval, que tindran el seu punt àlgid amb la rua interparroquial de dissabte. Una cercavila en la qual es preveu que hi prenguin part unes 400 persones, xifra similar a la d'altres anys, segons ha indicat la consellera de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, durant la roda de premsa d'ahir per presentar la programació d'actes. Rabadà va recordar que la rua es fa de forma conjunta des del 2001, però que enguany els dos comuns han col·laborat en l'organització de tots els actes de Carnaval. Així, tant la consellera de la capital, com la consellera de Cultura i Circulació d'Escaldes, Núria Barquín, han manifestat la seva voluntat de «treballar tot el que es pugui conjuntament».

Les parròquies centrals esperen aplegar unes 400 persones aquest dissabte en la gran rua de Carnaval que sortirà del Parc de la Mola d'Escaldes per arribar a la Plaça del Poble. Així ho va indicar la consellera de Cultura i Participació Ciutadana d'Andorra la Vella que va considerar que la participació a les comparses serà similar a la d'altres anys.

Enguany tots els actes programats per gaudir del Carnestoltes són compartits, «per oferir més activitats, optimitzant recursos i arribant a més persones», va explicar Rabadà. En aquesta ocasió, Escaldes acollirà la penjada i el judici final, mentre que la rua acabarà amb una botifarrada a la capital. La intenció, segons va anunciar és «anar alternant» les activitats entre les dues parròquies.

Les comparses que prenguin part en la rua, a més d'optar als premis que es lliuraven habitualment, podran ser guardonats per la millor coreografia, i els guanyadors de les diferents categories es donaran a conèixer durant la botifarrada «per donar continuïtat a la festa», va explicar Rabadà.

Per la seva part, la consellera de Cultura i Circulació d'Escaldes-Engordany, va donar a conèixer els tallers que s'oferiran a la biblioteca d'Escaldes i al Centre d'Art amb motiu del Carnestoltes per als infants de 6 a 12 anys i que es basen en l'obra de Pablo Picasso. Les sessions són gratuïtes però es recomana contactar amb els centres que les acullen o amb el Departament de Cultura del comú escaldenc.

Per últim, les dues conselleres han reconegut que possiblement la polèmica dels sous dels cònsols sigui un tema present en la rua de Carnaval però han assegurat que tothom «és lliure d'expressar-se com vulgui». A més, Barquín i Rabadà han reafirmat la voluntat d'ambdós comuns de seguir treballant junts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT