PUBLICITAT

El documental 'Alt Urgell al dia' mostra 13 hores d'escalada

  • L'escalador David Fusté és el protagonista de l'ascens de les 6 parets alturgellenques
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
David Fusté durant l'ascens a la Bàlsam del Tigre (Oliana). Foto: DAVID FUSTÉ

el documental Alt Urgell al dia que avui es projectarà en el marc del Cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges a l'Ordino Studios, relata l'ascens de sis parets de la comarca alturgellenca, 1.800 metres d'escalada en 13 hores non-stop de l'escalador català David Fusté. La productora andorrana La Fuga produccions ha estat l'encarregada de gravar els ascensos i fer-ne el posterior documental, per al qual ha estat necessària una logística amb un equip de dotze persones i vuit càmeres enregistrant, una d'elles al frontal de l'escalador, segons va informar l'ANA.

Per realitzar el documental, David Fusté va assolir el repte el passat mes de juny del 2011 d'ascendir sis parets de l'Alt Urgell, en total 1.800 metres (1.600 dels quals en free solo, és a dir, sense corda) en 13 hores non-stop. Parets d'Oliana, Fígols, Coll de Nargó, Montanisell i el Cadí (aquesta darrera culminada amb corda) que van exigir de Fusté molta precisió, segons explica ell mateix.

LA LOGÍSTICA/ Un equip de dotze persones i vuit càmeres va ser la logística que la productora andorrana La Fuga va necessitar per immortalitzar el repte. Hi havia tècnics amb càmera penjats de la paret per gravar el moment d'ascens de Fusté i el propi escalador en duia una al frontal per enregistrar tots els seus moviments.

El projecte Alt Urgell al dia va ser possible gràcies al suport de Salomon, Carving Ordino i Blue Motors. El documental té una durada de 39 minuts i es podrà veure al Cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges avui, 15 de febrer, a les 21 hores a l'Ordino Studios. Comptarà amb la presència de l'escalador i tot l'equip que ho va fer possible.

És el segon repte d'aquestes característiques que David Fusté supera. El primer el va cloure l'agost del 2010 escalant cinc parets importants del Montsec, un projecte que va batejar amb el nom de Montsec al dia.

CICLE DE CINEMA/ Dimecres 29 de febrer el cicle torna a la Massana amb l'audiovisual i xerrada de Margarida Paterna i Marcel·lí Ferrer que compartiran el seu viatge per l'Àrtic l'agost del 2010. La serralada del Kunlun, a l'oest de la Xina, és l'escenari de la quarta projecció. Els dos últims esdeveniments presenten una família que ha dedicat gran part de la seva vida a viatjar i que mostrarà les seves aventures amb fotografies, audiovisual i col·loqui i les 25 hores que va passar Sílvia Vidal penjada d'una paret a l'Himàlaia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT