PUBLICITAT

La nevada deixa gruixos de fins a 40 centímetres al nord del país

  • Les estacions d'esquí en surten beneficiades i poden augmentar les cotes de neu
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge de la nevada d'ahir. Foto: ANA

La nevada d'hir va deixar gruixos de fins a 40 centímetres al nord del país, sobretot a les zones més properes amb França, mentre que cap al sud, les precipitacions van deixar entre 10 i 15 centímetres de neu nova. La nevada va beneficiar especialment les estacions d'esquí, que en el cas de Grandvalira va poder augmentar les cotes en 10 centímetres per passar a oferir entre 90 i 120 cm i assegurar el 95% de les pistes obertes de cara al cap de setmana, sgons va informar l'ANA.

D'altra banda, l'episodi de nevades va afectar la circulació a les carreteres de les parròquies altes, i ahir al vespre es necessitaven equipaments especials per circular de Canillo en amunt i, ja en territori francès, fins a Acs dels Termes, i per passar el Coll de Pimorent. A la vall del Nord, l'ús obligatori d'equipaments especials es va fixar a partir de la Cortinada.

Com que la nevada ha anat acompanyada de vent, el risc d'allaus ha augmentat fins al nivell 4 en una escala de 5, tal com va informar des de Protecció Civil.

Els 40 centímetres de neu nova al nord del país d'ahir podrien haver augmentat durant la nit ja que al vespre les precipitacions continuaven, encara que de manera feble.H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT