PUBLICITAT

Només ha estat el principi

  • El ministre Camp agafa el guant llançat per Coma per treballar en tenir una pista de descens
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Pujol, Blanch, Camp i Coma, ahir a Caldea on van fer el balanç de la Copa del Món Soldeu 2012. Foto: TONY LARA

Ja s'ha passat pàgina i ara s'obre una altra de la història d'Andorra, la que demana a crits noves Copes del Món, femenines o masculines, i fins i tot la que insisteix, com va fer ahir Albert Coma, president de la Federació d'Esquí (FAE), en desenvolupar un projecte per tenir una pista de descens i, de maco i espectacular rebot, tenir llavors les opcions de rebre «uns Campionats del Món, d'aquí a 10 o 15 anys». Coma dixit. I voilà: llançat el guant, algú l'agafa.

I el primer que va agafar aquest guant va ser el ministre de Turisme, Francesc Camp, que juntament amb Coma, Conrad Blanch, director general del Comitè Organitzador de Soldeu 2012, i Jordi Pujol, director de cursa, van presentar ahir el (magnífic) balanç de la cita que va acollir Andorra el passat cap de setmana. Frase del ministre: «Aquest país és ambiciós i gran i demostra que s'aconsegueixen grans reptes. Els projectes a gran termini són els que funcionen, hem de ser ambiciosos i volem uns Campionats del Món, des de Govern hi haurà suport total, només faltaria». A tot això, Camp va demanar el desig que algun dia «un andorrà guanyi una prova de la Copa del Món».

Mentre això passava i els diners no es veien enlloc perquè no semblava el moment de parlar d'inversions futures sinó de valorar les fetes, Conrad Blanch aportava les dades: «14.000 espectadors repartits en 3.000 divendres, 5.000 dissabte i 6.000 diumenge, 1.400 el dia de la gala del Palau de Gel». Ara bé, dades en diners encara no hi ha, no se sap quin ha estat el retorn a la inversió de més d'un milió d'euros que ha costat tot plegat, però Blanch ho va resumir en una frase: «Andorra ha guanyat». El director del Comitè Organitzador va parlar, a més, «d'experiència integradora», però va insistir en què si bé s'ha fet efectiu allò de «el món ens mira», ara «ens ha de continuar mirant». En referència a això, el ministre Camp hi va afegir que la victòria en el gegant de la francesa Tessa Worley va beneficiar l'augment d'audiència a França, objectiu potencial del turisme.

En tot això de continuar treballant hi ha el projecte dels Campionats del Món. Una idea que ara es veu llunyana, però que Albert Coma considera possible: «Hem de començar a engegar aquest projecte, necessitem una pista de descens per poder optar a llarg termini a acollir uns Campionats del Món». «La Serra d'Arcalís» (Vallnord), va dir que podria ser l'elegida per fer el descens, però Grandvalira treballa en altra.

Entre les idees de futur i el balanç del passat recent, hi va haver també agraïments als que ho han fet possible. Per això estava Jordi Pujol, director de cursa i visiblement cansat –«m'ha vingut tot de cop, avui», va dir–, per destacar la feina feta tal com van fer els seus interlocutors, i per treure pit, això sí, amb aquell posat tranquil i pausat, humil. «La FIS no coneixia que es pogués treballar d'aquesta manera», referència a la lluita contra la no-neu i el no-fred dels últims mesos. «Fa quatre anys que hi treballaven», va sentenciar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT