PUBLICITAT

Vidosa es veu entre els 30 primers de Copa d'Europa

  • Després de carregar piles a Andorra, viatja a Lac Blanc amb Oliveras
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vidosa, en la sortida del descens de la Copa del Món de Chamonix. Foto: EL PERIÒDIC

Després de dues setmanes de gran intensitat amb la Copa del Món de Chamonix i les curses FIS que va disputar a Risoul-Vars (França), Roger Vidosa ha estat fins avui al Principat per desconnectar i sobretot per recuperar forces de cara a fer front amb més ganes el que resta de temporada d'esquí. Entre els seus millors resultats, l'andorrà destaca «els tres podis» que va aconseguir a l'inici de temporada a Noruega (dos segons llocs al gegant de Geilo, i una tercera plaça al supergegant de Hemsedal), però segueix tenint d'objectiu ser dins dels 30 primers en Copa d'Europa.

Fins ara, la seva millor posició en aquesta competició ha estat 39è al gegant de Trysil (Noruega) el passat 6 de desembre. «No m'obsessionen els punts FIS, però una bona posició porta a una bona puntuació, i això és el que he de lluitar», assegura l'esquiador. Avui viatja a Lac Blanc (França) amb Marc Oliveras.

Roger Vidosa ha aprofitat els pocs dies que ha estat a casa per carregar piles. Bàsicament ha utilitzat els dies per tornar a agafar de nou el to físic per fer front al que resta de temporada, a més de per fer d'obridor a la passada Copa del Món de Soldeu en la prova de gegant del passat diumenge. El calendari que té al davant és ara incert perquè hi ha proves de la Copa d'Europa que s'han suspés, però ell assumeix que ha de continuar pensant en fer-ho el millor possible. «Ara mateix estava una mica de baixada, he tornat precisament per agafar una mica d'aire, perquè en les últimes setmanes no només he tingut moltes curses, sinó que també han estat en diferents països i això acumula molt cansament».

«La temporada va començar molt bé amb els podis de Noruega», diu Vidosa, que considera també com a bona actuació la seva 31a plaça en el descens de la Copa del Món de Wengen (Suïssa) que entrava en la supercombinada, on va ser 33è. «Em vaig quedar molt a prop d'entrar entre els 30 primers i això em va donar molta moral». Però ara en el futur immediat són les Copes d'Europa, «sobretot en el gegant», on vol posar tota la carn a la graella. «He d'estar entre els 30 primers en la primera mànega, i després anar a totes».

Pel que fa a curses FIS, destaca la 7a, 9a plaça en el gegant de Risoul i la 15a en l'eslàlom de Vars en tres dies frenètics que el van obligar a descansar. «Són bones posicions, però les he de millorar perquè sé que ho puc fer». L'andorrà considera que ha d'aprofitar la temporada per donar un salt, ja que a més tampoc no té cap molèstia física com les de temporades anteriors. Així mateix, Vidosa té paraules per la resta de l'equip FAE: «Està tothom amb moltes ganes, tots tenim objectius diferents. El que passa és que no estem tenint sort, sobretot amb les lesions».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT