PUBLICITAT

Èxit de participació en la primera convocatòria del grup #AD800

  • La plataforma es convertirà en associació i no es descarten manifestacions en un futur
LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge de la pàgina de Facebook de la plataforma ciutadana #AD800. Foto: EL PERIÒDIC

El primer grup ciutadà nascut a Andorra a través de les xarxes socials, #AD800, surt del món virtual i ja té cares visibles, tot i que no es faran públiques fins que no s'escullin per votació. I no només cares, té gent, que tot i preferir mantenir-se en l'anonimat, està disposada a participar-hi, com van demostrar ahir les més de 100 persones que van assistir en la convocatòria de la primera reunió del grup al restaurant La Paella d'Escaldes-Engordany.

«Estem molt satisfets, ens esperàvem participació, però sempre tens el dubte», va declarar la portaveu provisional, Mélani Musolas. De moment, però, «encara existeix la por a donar la cara, i és normal, la gent vol continuar tenint feina»; el grup, però confia en que, a llarg termini, la por anirà desapareixent, «contra més gent aconseguim ser, menys por tindran».

I mentre aquest procés té lloc, ahir ja es van decidir els primers passos a seguir: per començar, tots els assistents es van mostrar partidaris de convertir el grup #AD800 en associació, però primer s'hauran d'escollir els representants. En la reunió es van presentar diverses candidatures, que properament els membres del grup escolliran mitjançant les xarxes socials. També serà a través d'aquestes que en breu s'elaboraran els estatuts que regiran l'associació. Paral·lelament, #AD800 crearà una plataforma virtual i un fòrum (a part dels grups de Facebook).

La primera presa de contacte va servir per copsar «el sentiment total d'indignació, no tan sols pel tema dels sous de les cònsols, sinó pel comportament de la classe política durant molts anys», i la intenció de la ciutadania de fer-hi alguna cosa al respecte, ara bé, deixant clar que «no som antisistema, el que volem és millorar-lo»; «de moment no es faran manifestacions, però no es descarten en un futur». Això si, van voler deixar clar i subratllar que «totes les accions i reivindicacions es faran des de l'ètica, la moral i el respecte». I en tot el moviment, portes obertes als residents, «dels quals també defensarem els drets com a ciutadans d'aquest país».

El punt de vista POLÍTIC / El portaveu de DA, Carles Torralba, va dir que «es bo que hi hagi manifestacions socials i que es duguin a terme iniciatives», ara bé, «sempre i quan es faci des del respecte a les persones». Torralba va afegir que «nosaltres estem disposats a escoltar les seves inquietuds», ja que «totes les aportacions que ens puguin fer avançar són positives».

Antonia Escoda, d'Els Verds, va declarar que «és molt bo que hi hagi moviments ciutadans i que la gent sigui desperta, que actuï quan cal, i que no hagi d'esperar a les eleccions».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT