PUBLICITAT

El 37% de la població d'Andorra és usuària de Facebook

  • En els últims sis mesos s'ha registrar una forta pujada de 3.600 usuaris
L.F.M.
ESCALDES-ENGORDANY

El 84% dels més de 2 milions d'internautes de tot el món està present en les xarxes socials, segons l'informe Digital Life 2011, realitzat per la consultoria TNS. Al Principat, el nombre d'usuaris de les xarxes socials, concretament de Facebook, no para de créixer i actualment ja en són 31.380, segons dades extretes de Socialbakers.com, una agència que realitza estadístiques per tal de mesurar la presència a les xarxes socials.

Així doncs, el 37% de la població d'Andorra utilitza el Facebook, i de tots els internautes del Principat, ho fa un 46'70%. L'informe de Socialbakers posa de relleu que, en els últims sis mesos – concretament des del 18 d'agost del 2011 – els usuaris de Facebook al Principat han crescut exponencialment, sumant a la xarxa social 3.600 usuaris.

el perfil d'usuaris/ L'usuari potencial i que està experimentant un creixement més pronunciat al Principat és el que està en la franja d'edat que va dels 25 als 34 anys, que actualment representa el 30%, és a dir, uns 9.100 usuaris. El segueix la franja de 35 a 44 anys, amb un 22% i de 18 a 24 amb un 18%. La franja que menys usuaris té a Facebook és la de més de 55 anys, amb tan sols un 6%.

Pel que fa al gènere dels usuaris, podríem dir que al món virtual si hi ha paritat: un 51% dels usuaris de Facebook a Andorra són homes i un 48% dones.

Negoci i moviments a la xarxa/ Internet és un univers virtual en exploració i canvi constant en el qual cada dia sorgeixen noves utilitats, iniciatives, empreses, propostes, negocis, etc. Les xarxes socials representen un altre món per explorar dins d'aquest. Des d'empreses fins a iniciatives ciutadanes creixen dins del microcosmos social de Facebook i Twitter.

En temps econòmics tan difícils com els actuals probablement cap altre sector o indústria ofereix xifres de creixement tan altes com les que es registren a la xarxa. Segons l'informe de TNS, que inclou dades relacionades amb 60 països del món, el 80% dels internautes utilitzen la xarxa per buscar informació i compartir coneixements. El 47% escriu sobre marques i el 78% té en compte aquests comentaris.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT