PUBLICITAT

Encamp tanca el recàrrec mediambiental contra Saetde

  • Mas vol dialogar amb la societat gestora de l'estació per potenciar els Cortals
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
El cònsol menor i major d'Encamp ahir durant el Consell de les Talles. Foto: ANA

El Comú d'Encamp ha decidit no recórrer contra la sentència del Tribunal Superior que l'obliga a anul·lar el recàrrec mediambiental que la corporació volia aplicar a Saetde a partir del 2010 com a activitat econòmica que utilitzava una extensió de més de 100.000 metres quadrats, segons va informar ahir l'ANA. El cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, considera que després d'haver perdut la primera i la segona instància, no és factible continuar la causa. Mas va explicar que des del Comú «no tocarem els plets amb Saetde només entrar» però que la voluntat és obrir el diàleg amb la societat gestora de l'estació, buscar solucions i coordinar accions conjuntes en matèria turística, com ara potenciar la zona dels Cortals amb ginys que la connectin amb Grau Roig..

Mas ha indicat que no continuaran la causa i que entén el fonament que va portar l'anterior comú a crear aquesta taxa, tot i que creu que no s'emmarcava molt bé dins de l'ordenament jurídic. El cònsol ha afegit que veuen a venir que el recurs interposat per la societat el 2011 també serà favorable per a Saetde, i que per tot plegat, la taxa del 2012 ja no s'aplicarà.

Mas també ha fet referència a la causa que enfronta les dues parts pel concurs que el Comú volia fer per adjudicar els terrenys que la sentència de Concòrdia va donar a Encamp. Saetde va interposar un recurs al·legant que aquells terrenys ja formaven part de la seva concessió, tal com s'havia establert en el conveni amb Canillo. La primera instància va donar parcialment la raó a Saetde, i ara el TS ha sentenciat que la sala no és l'adequada, per la qual cosa es torna a l'inici i s'hauria de tornar a la sala administrativa. En aquest cas, el Comú està estudiant presentar un incident de nul·litat perquè no està d'acord amb la resolució, que el condemna a pagar les costes del procés judicial.

Per altra Banda, Mas va explicar que la setmana passada es va reunir amb el ministre de Territori per traslladar-li la seva preocupació per les conseqüències que pot tenir pels veïns de Valira Nova el fet d'habilitar els quatre carrils de circulació. El cònsol encampadà lamenta la voluntat del Govern de tirar endavant aquests quatre carrils un cop s'hagin instal·lat els radars i habilitat les zones de càrrega i descàrrega i d'aparcament. El conseller de l'oposició, Joan Sans, va explicar que el Comú els està venent «gat per llebre» perquè d'una banda diuen que estan al costat dels veïns i de l'altra no fan res per convèncer el Govern que faci marxa enrere.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT