PUBLICITAT

El defensor de la institució parlamentària

  • Josep Hinojosa jura com a secretari general del Consell General i es compromet a treballar «des de la independència política»
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Hinojosa jura el càrrec davant del síndic general, Vicenç Mateu, ahir. Foto: TONY LARA

«L'únic secret és l'esforç, el treball i la il·lusió». Amb aquestes paraules es referia Josep Hinojosa a les qualitats que ha de reunir el secretari general del Consell General per desenvolupar correctament la tasca que li ha estat encomanada. I ho feia ahir al migdia, poc després de jurar un càrrec pel qual es compromet a «defensar la institució, des de la independència política».

El jurament es va fer a la sala dels passos perduts de Casa de la Vall, davant del síndic general, Vicenç Mateu, que va remarcar que Hinojosa es coneix ja «els laberints» del Consell General, ja que hi treballa des de l'any 2006. Advocat de professió, Josep Hinojosa va treballar primer al Ministeri de l'Interior, per incorporar-se després a la institució parlamentària com a secretari de comissions i de delegacions internacionals.

Mateu va fer referència al Manual Digest, que recull les funcions del secretari general, i va citar textualment: «Tindrà ben mirats, registrats i estudiats los llibres del Consell, tant antics com moderns, a fi de saber in promptu quan se tracta d'alguna cosa, si hi ha ordinació(...)». Al cap i a la fi, el secretari general és qui «dóna suport als consellers generals en les seves responsabilitats legislatives i executives» i ha de conèixer, per tant, la normativa vigent.

Però no totes les paraules van ser per a Hinojosa, a qui el síndic li va desitjar «els millors encerts en la seva tasca». Així, Mateu va agrair «la dedicació i la feina feta» a l'anterior secretari general, Valentí Martí, que va deixar el càrrec a finals de gener per iniciar una nova etapa professional com a advocat al sector privat. De Martí, el síndic en va destacar «la independència política i la fidelitat a la institució».

En el discurs, va recordar alguns dels anteriors secretaris generals, també de l'època preconstitucional, i va fer esment igualment «a totes les persones que formen part de la secretaria general i del conjunt de la casa com a executors imprescindibles de les tasques parlamentàries». A ells els va voler transmetre «el desig que puguin desenvolupar la seva feina en un ambient de cooperació».

Al Consell General hi treballen prop d'una vintena de persones, de les quals vuit estan a la secretaria general, segons va explicar més tard, en declaracions a la premsa, Josep Hinojosa.

A l'acte hi van ser presents, a més de familiars i amics, representants dels dos grups parlamentaris –amb els seus presidents la capdavant, Ladislau Baró (DA) i Jaume Bartumeu (PS)–, els secretaris dels coprínceps, i també representants del poder executiu i judicial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT