PUBLICITAT

Els Tres Tombs, deslluïts per l'absència de cavalls

  • Èxit de participació a la primera calçotada popular de la parròquia
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La festa dels Tres Tombs. Foto: ANA

els Tres Tombs d'Escaldes-Engordany que es va celebrar ahir al matí, en el marc de la festivitat de Sant Antoni Abat, van quedar deslluïts per la falta de cavalls. Només hi van participar dos animals, ja que la desena de cavalls de la hípica Cal Bou que hi havien d'assistir finalment no van poder per problemes personals dels amos. Malgrat tot, el recorregut que hi havia previst fer es va mantenir i l'acte va acabar amb la benedicció d'una desena de gossos a la plaça de l'Església de Sant Pere Màrtir. El capellà de la parròquia, mossèn Jaume, va presidir l'acte. El rector, tot i reconèixer que «aquest any fa molt fred i la gent ha preferit quedar-se a casa», va considerar que les tradicions cal conservar-les i «festes com les dels Tres Tombs, se'ls ha de donar continuïtat perquè és una celebració molt nostra», va dir en declaracions recollides per l'ANA. .

L'èxit de la jornada d'ahir se'l va endur una nova iniciativa per amenitzar la festa dels Tres Tombs de la parròquia: la calçotada popular.

La primera calçotada va tenir lloc ahir al migdia al vestíbul del Prat del Roure i va comptar amb una àmplia participació: a les dues del migdia ja s'havien venut uns 200 tiquets, segons va explicar el president de la Unió Pro-Turisme de la parròquia –entitat organitzadora de l'esdeveniment– Carles Núñez.

Tots aquells que hi van assistir es van poder atipar bé. Ahir es van coure uns 10.000 calçots i 25 quilos de botifarra i a cada persona se li va regalar una llosa commemorativa de la festa. Se'n van fer 500 i van servir per donar els calçots als assistents. El preu del menú per persona va ser de 5 euros i a cadascú se li van donar una dotzena de calçots, mitja llesca de pa amb un tros de botifarra, salsa romesco i beguda. El punt final a la festa el va posar el sorteig de tres paneres d'embotits, vi i cava. Segons el president d'Unió Pro-Turisme, es preveu que la festa es torni a fer l'any vinent. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT