Soulié 45a, Esteve fora

• L'andorrana finalitza la cursa de persecució lluny de la part de dalt, i l'esquiador d'alpí cau en el descens
KONTIOLAHTI / SOCHI

Ivica Kostelic, durant el descens d'ahir a Sochi, en la primera prova de la supercombinada de la Copa del Món. Foto: FAE

Doble cita amb Copa del Món en dues disciplines diferents, però totes dues lligades a l'esquí. A Kontiolahti (Finlàndia), Laura Soulié es va classificar 45a ahir a la cursa de la IBU World Cup, la vuitena de la temporada, mentre que a Sochi Kevin Esteve no podia mantenir-se viu a la supercombinada de la Copa del Món d'alpí en quedar fora en la primera prova de descens.

Laura Soulié tancava ahir el calendari finlandès de la IBU World Cup amb la prova de persecució (pursuit) a l'estació de Kontiolahti. L'andorrana va patir per mantenir-se en cursa, especialment amb problemes en el tir (1+2+2+1), però finalment va acabar 45a amb un temps de 40min 02,6s. La cursa la van poder acabar 50 biatletes. Sis van ser agafades en volta i per tant es van veure obligades a deixar la competició.

Soulié va finalitzar a 7min 39,6s de la vencedora, la finlandesa Kaisa Makarainen (32min 23,0s). El podi el van completar Magdalena Neuner (Alemanya), que va guanyar la cursa esprint del dia anterior, i Danya Domracheva (Bielorússia). Les tres primeres van ser les úniques corredores capaces de baixar dels 33 minuts de competició.

Així mateix, la competició va estar marcada un dia més per les baixes temperatures.

ESTEVE, FORA EN SOCHI / En esquí alpí, Kevin Esteve va finalitzar la seva presència a la Copa del Món de Sochi (Rússia), escenari aquest de la pròxima cita olímpica, amb tot d'abandonaments, després que ahir tampoc no pogués finalitzar la prova del descens i així va quedar fora de la supercombinada.

Esteve no ha tingut sort en aquesta cita russa, en una pista que tot i agradar-li i acoblar-se a les seves característiques, li ha donat molts problemes especialment en el principi, on ha tingut dificultats gairebé tots els dies per superar una zona molt trencada. La cursa de la supercombinada d'ahir l'ha va guanyar el croat Ivica Kostelic amb un espectacular temps total de 2min 50,21s, després de marcar un extraordinari 48,07s i millor temps en l'eslàlom de la segona mànega, cosa que li va valdre la victòria. En el podi va estar acompanyat pel suís Beat Feuz, que va ser el vencedor el dia anterior en la prova de descens de la Copa del Món, i el francès Thomas Mermillod.

OBRIDORS AHIR A SOLDEU / Dels esquiadors de la FAE, ahir van participar com a obridors de la Copa del Món de Soldeu en el gegant Roger Vidosa, Marc Oliveras, Joan Verdú i Sara Raméntol.