PUBLICITAT

Fi de festa memorable

  • La francesa Worley guanya el gegant amb què Andorra se situa en el mapa internacional de l'esquí alpí
RAFA MORA
SOLDEU

Periodic
Tessa Worley celebra la seva victòria, ahir només travessar la meta de la pista Avet que ha acollit el cap de setmana un eslàlom (Schild) i un gegant. Foto: ÀLEX LARA

La Copa del Món de Soldeu ja és història. De la bona, de la que deixa un país satisfet i orgullós. Ahir Andorra va tancar un cap de setmana memorable, una cita amb la màxima competició de l'esquí alpí que va coronar en el gegant femení la francesa Tessa Worley. Aquesta petita dona de 23 anys va desmuntar les aspiracions de fenòmens de la natura com l'eslovena Tina Maze, segona ahir, i de l'alemanya Maria Riesch, tercera. Worley es va situar, a més, líder de la general de gegant de la Copa del Món i va ajudar, com tot plegat, a situar el Principat en el mapa internacional de l'esquí alpí.

Novament ple a vessar la pista Avet. Difícil calcular el nombre de persones, tot i que l'organització assumeix les 5.000 dissabte i diumenge. El circ blanc marxa amb el millor sabor de boca, amb l'estrena d'una pista en el calendari WC i amb la sensació que, per pura lògica, ha de tornar el més aviat possible, tot i que això sigui més enllà del 2016 perquè el calendari, a dia d'avui, està complet.

Worley va fer una primera mànega magistral, el millor temps amb 51,43s, tot i que molt a prop va acabar la canadenca Marie-Michele Gagnon (51,49s). Aquesta primera baixada es va saldar amb il·lustres com l'alemanya Viktoria Rebensburg –fins ahir líder de gegant de Copa del Món–fora de combat, i la nordamericana Lindsay Vonn, líder de la general, tan lluny com per assumir abans de la segona mànega que o arriscava, o res. Tampoc no va superar la primera mànega Carolina Ruiz, l'espanyola, que no va entrar entre les 30 privilegiades finalistes.

En la segona mànega, Vonn va demostrar que estava amb ràbia per les errades de la primera mànega, però amb tot només es va situar parcialment segona, i va anar caient segons arribaven rivals a meta. Al final, va ser 8a a 1,36s de Worley. Similar va ser el cas de Lara Gut, ahir 9a i massa innocent en el gegant. De la resta de favorites, Maze i Riesch són les que van respondre amb unes esquiades d'un altíssim nivell que va superar, amb tot, Worley, beneficiada, segons va admetre ella mateix, pel canvi de la segona mànega quan es va baixar la sortida perquè el vent bufava massa fort al Pla d'Espiolets i es van eliminar onze portes. La llàstima va ser l'actuació de Gagnon, que amb el segon millor temps de la primera mànega va fer una segona excel·lent només trencada per una penúltima porta que la va deseuilibrar i la va deixar 7a.

WORLEY REPETEIX I se situa LídeR / La francesa ja va vèncer la setmana anterior a Kranjska Gora, i amb la d'ahir suma dues victòries en el gegant, cosa destacable perquè la resta de gegants de la Copa del Món d'aquesta temporada han estat molt repartits (Vonn a Soelden, Rebensburg a Aspen i l'austríaca Anna Fenninger a Lienz). Així, Worley és ara líder amb 310 punts, pels 290 de Rebensburg, la gran perjudicada ahir.

ELOGIS DE LES TRES DONES DEL PODI / Worley va assegurar després de la cursa que en la segona mànega va arriscar amb tot el que tenia, i va destacar les instal·lacions andorranes: «Tota l'estació és molt bona i la pista és perfecta i molt tècnica». Per la seva part, Tina Maze només va tenir elogis: ««Ha estat de deu, espero tornar aviat a Andorra amb la Copa del Món». En la mateixa línia es va expressar Riesch: «S'esperava una bona carrera, però estic sorpresa pel bon ambient. La pista és de les millors de la Copa del Món».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT