PUBLICITAT

Un idil·li amb perspectives de futur

  • Skardaal és l'home de la FIS que ha dut la primera Copa del Món a l'Avet i Blanch el mima com a ningú
IVÁN MOURE
SOLDEU

Periodic
Blanch escolta amb atenció a la televisió el balanç d'Skardaal sobre Soldeu 2012, ahir a la sala de premsa. Foto: ÀLEX LARA

No es pot negar que la imatge de Conrad Blanch enganxat a la televisió amb la mirada fixa, ahir quan va acabar la Copa del Món de Soldeu 2012, no passa desapercebuda. El que volia el conseller delegat de Grandvalira i director general de Soldeu 2012 era escoltar el balanç del director de la Copa del Món femenina de la FIS, Atle Skardaal, sobre com havia anat el cap de setmana. ¿Per què tanta atenció?

Atle Skardaal és l'home de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) que ha dut la primera Copa del Món a Soldeu. Sempre l'ha interessat principalment per dos motius que donen sentit a la seva feina: fer entrar en el gran circ blanc països organitzadors nous i trobar seus als Pirineus, que fins ara no n'hi havia. Andorra era un lloc idoni, ho sabia i ha treballat durant gairebé una dècada en això fins aconseguir-ho.

Grandvalira sempre ha volgut dur la Copa del Món al Principat avalat pel domini esquiable que té, amb pistes que com la de l'Avet compten amb les característiques ideals per poder convertir aquest somni en realitat. Està clar, doncs, que Atle Skardaal i l'estació buscaven un mateix objectiu. L'interès era i és mutu, s'han trobat i han començat una relació estreta fins Soldeu 2012. Però aquesta relació no ha acabat aquest cap de setmana. Al contrari. És un idil·li amb perspectives de futur.

Aquest ha estat un gran cap de setmana, inoblidable, però ¿per quan una altra Copa del Món? Sabem que fins el 2016 està tot el peix venut i només hi han possibilitats –repeteixo: només possibilitats– si alguna candidatura es fa enrera. Skardaal és el que té l'última paraula, Grandvalira ho sap i per això el mima com a ningú. La imatge de Conrad Blanch atent al que deia a ATV el responsable de la Copa del Món femenina parla per sí sola.

Blanch va fer el balanç per a ATV minuts abans que Skardaal. I va agrair la pluja d'elogis cap a l'organització: «És fantàstic. Només escoltant les opinions de corredores i caps d'equip crec que és el que més ens enorgulleix. Que valorin la pista, l'organització, el públic, l'ambient... Crec que ha estat un èxit».

Sense dubte que va ser un èxit perquè no ha estat fàcil, a causa del maleït vent. Divendres no es va poder fer el primer gegant malgrat tota una nit de feina per arreglar les destrosses i Grandvalira va decidir passar el segon al diumenge i fer l'eslàlom al dissabte. De cara a la FIS aquests són els dos èxits més valorats pel risc i l'encert en les decisions, que sumats al valent acte d'assumir també la prova de Courchevel –la de divendres– ha fet que el màxim ens internacional tingui Andorra en un pedestal. Per això Blanch també va dir: «Si hi ha una oportunitat abans Andorra tindria un pes específic per ser considerada», referint-se a les possibilitats de què abans del 2016 torni la Copa del Món.

Tornant a l'inici d'aquest text, després va ser quan li va tocar el torn a Skardaal d'opinar sobre Soldeu 2012. Va ser llavors quan el conseller delegat de Grandvalira i director general de Soldeu 2012 va plantar-se davant la tele per escoltar amb atenció les seves paraules. ¿I per extreure conclusions de cara al futur, potser...?

Skardaal , per cert, va dir que la pista de l'Avet és «una de les millors del circuit, potser la millor» en la disciplina de gegant. I va prosseguir amb les floretes: «Andorra ha desmostrat una enorme capacitat organitzativa i m'enduc unes sensacions més que positives». En definitiva, serà difícil tornar a viure un altre cap de setmana com el d'ahir en els pròxims cinc anys, però hi ha tanta química que no seria una bogeria pensar que la Copa del Món tornarà ben d'hora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT