PUBLICITAT

Schild estrena l'Avet

  • L'austríaca obre el palmarès d'Andorra com a país amfitrió d'una prova de la Copa del Món
RAFA MORA / IVÁN MOURE
SOLDEU

Periodic
Amb la victòria d'ahir, Marlies Schild gairebé s'ha assegurat el títol de la Copa del Món d'eslàlom. Foto: ÀLEX LARA

El nom de Marlies Schild va entrar ahir en la història d'Andorra. L'austríaca es va convertir després de l'eslàlom de Soldeu en la primera dona que s'enregistra com a guanyadora d'una prova de Copa del Món al Principat. Després de la desil·lusió del dia anterior, quan es va haver de suspendre el gegant per culpa del fort vent, ahir per fi el poble andorrà es va poder bolcar en un esdeveniment que supera les fronteres i que té un impacte d'audiència potencial televisiva de 46 milions d'espectadors. Schild, amb un temps final d'1min 39,44s, va estar acompanyada al primer podi andorrà per la sueca Frida Hansdotter (1min 40,04s) i la també austríaca Kathrin Zettel (1min 40,30s).

Schild és l'autèntica dominadora de l'eslàlom. És tres vegades campiona del títol i té a un pas el quart Globus de Cristall. De fet, de les set curses disputades fins ara, n'ha guanyat sis, i en la que no ho va fer –Kransja Gora– va ser desqualificada. Amb 35 victòries a la Copa del Món, 33 de les quals en eslàlom, aquesta austríaca és ja part d'Andorra. Ahir, però, va haver de donar el màxim d'ella mateixa per poder aconseguir-ho.

Després de la primera mànega, Schild era cinquena. «No entenc on Tanja m'ha tret tanta avantatge», deia l'austríaca en referència a la finlandesa Tanja Poutiainen, que va ser l'única capaç de superar els 49 segons, amb 48,84s. Així, Schild va anar pel dret a la segona mànega: després de consultar amb els seus tècnics, va agafar els esquís amb què ha competit en la majoria de competicions d'aquesta temporada, i va recuperar el temps perdut. Això sí, també se li va aparèixer un àngel, perquè Poutiainen, tot i que mantenia un avantatge mínim de 74 centèsimes respecte a les seves rivals, va arriscar i va acabar fora de cursa en la segona mànega.

FAVORITES FORA DE COMBAT / La cursa d'ahir va ser particular, perquè aquí tres dels noms més mediàtics de l'esquí femení, la nordamericana Lindsay Vonn, l'alemanya Maria Riesch i la suïssa Lara Gut, van quedar fora en tastar la neu de la pista Avet amb el seu cos. A més, tampoc no es va classificar per a la segona mànega l'altra americana, Julia Mancuso, i qui sí que entrava era l'eslovena Tina Maze, que tot i fer una bona cursa en la mànega inicial, acabava més lluny del que s'esperava, per ser finalment 11a ahir.

LA COPA DEL MÓN D'ESLÀLOM /Després de la cursa d'ahir, la Copa del Món d'eslàlom és gairebé de Schild, que suma 600 punts. La seva rival més directa és Maze, amb 361, i en queden 300 en joc... L'austríaca Michaela Kirchgasser, ahir 9a, és tercera amb 334. Kathrin Zettel, tercera ahir, és la quarta de la general amb 305, i tanca el Top Five Tanja Poutiainen, la gran perjudicada d'ahir, amb 270.

GRAN AMBIENT / Una de les coses que ha aconseguit l'organització de la Copa del Món és la implicació de tot Andorra. Ahir la graderia era plena, així com les rodalies i la part de dalt de la pista, on els voluntaris i treballadors han aconseguit mantenir en perfecte estat un escenari que ha patit els últims dies unes ratxes de vent fortes i, perquè no dir-ho, maleïdes.

PARLEN LES PROTAGONISTES / En roda de premsa després de la cursa, Schild va destacar les condicions de la pista Avet: «És amb una neu molt agressiva i no permet cap errada. L'única queixa és el vent, però contra això no s'hi pot fer res». Per la seva part, la sueca Hansdotter va elogiar Andorra: «La gent és molt amable, hi ha molts espectadors i per mi és un plaer ser-hi». Per últim, Zettel, la tercera en el podi, va destacar de l'Avet que és «una pista molt tècnica» i del seu resultat que era «el segon podi de la temporada».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT