PUBLICITAT

El Comú inicia els contactes per tirar endavant el telecabina del Carroi

  • El lobby empresarial reitera el seu interès malgrat l'esforç d'inversió d'un projecte que manté la idea original
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vista de la capital des del Pic del Carroi, on s'hi vol ubicar el telefèric. Foto: EL PERIÒDIC

El Comú d'Andorra la Vella ha iniciat les darreres setmanes els contactes amb els empresaris implicats en el projecte del telecabina del pic del Carroi. La corporació manté la voluntat de tirar endavant la infraestructura durant aquest mandat, tal i com ja exposaven al seu programa electoral de les eleccions del desembre. El cònsol menor, Jordi Minguillón, va definir el projecte com «una gran opció per la capital» dins la voluntat de portar a Andorra la Vella «projectes emblemàtics per situar-nos en el món».

Des del Comú hi ha la voluntat, i tot és un tema de capacitat d'inversió. Minguillón es va mostrar confiat en què els privats tenen el capital suficient per plasmar la idea en instal·lació, una postura que van corroborar des del lobby empresarial creat específicament per aquest telecabina que ha d'unir el pic del Carroi amb la capital. Josep Ros, un dels impulsors de l'Andorra Think Tank, responsables del lobby, van reiterar el seu interès tot i que van exposar que encara es tracta d'un projecte embrionari. La inversió es mouria entorn dels 21 milions d'euros.

A les reunions s'està discutint cap a on ha d'encaminar-se el projecte, que a més de permetre la connexió fins al Carroi en telecabina planteja una zona amb parcs, a més d'oferta d'oci i serveis a la part alta. Amb tot, però, parlem d'una iniciativa la qual «ha de liderar el Comú. Nosaltres només fem de projectistes, de tècnics», van manifestar Ros.

El lobby ha posat sobre la taula el mateix projecte que l'embrionari, amb un gran mirador a la zona elevada, una zona de serveis, una altra de picnic, un bosc encantat i un monument a algun personatge històric d'Andorra. Segons van lamentar des de Think Tank el fet d'haver estat aturats fins ara ha comportat «una pèrdua de temps, amb tot el que suposa l'haver de tornar a començar de nou».

Els possibles canvis s'hauran de negociar entre els empresaris i el propi Comú. Val a dir, a més, que la Massana hauria de donar el vistiplau ja que hi ha una part del territori que queda en zona massanenca. Des d'aquesta parròquia, fonts comunals van assegurar que en principi veurien amb bons ulls el tirar endavant aquest projecte.

DES DELS POUETS / El telecabina del Pic del Carroi neix amb la voluntat de dotar la capital d'un projecte emblemàtic, cosa que ja té Escaldes amb Caldea, Sant Julià amb Naturlàndia o la resta de territoris amb les pistes d'esquí. La voluntat del lobby és que el telecabina surti de l'aparcament dels Pouets, tot i que també s'ha analitzat la seva sortida des de la Margineda o fins i tot des de l'altra banda de la vall: des de la Comella.

Malgrat que la intenció sigui que la infraestructura tingui un impacte i sigui visible des de qualsevol punt de la vall central, la voluntat és que s'integri en l'entorn i sigui atractiva. El telecabina cobriria un desnivell d'un miler de metres amb un recorregut d'entre 1.750 metres i 2.500 metres. Minguillón va assegurar que abans de tot, caldrà analitzar l'impacte mediambiental que podria generar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT