PUBLICITAT

El mediador de l'UdA rep 10 casos durant aquest curs

  • Dues problemàtiques han estat per insults d'alumnes a professors
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Alguns alumnes surten de la Universitat d'Andorra. Foto: TONY LARA

El mediadior de la Universitat d'Andorra (UdA) va rebre deu casos durant el curs acadèmic 2010-2011, tres més que al curs anterior, que en van ser set segons l'informe 2011 del Mediador de la Universitat. El curs passat la meitat de les demandes presentades van ser de persones externes al centre que volien informació general i per primera vegada, des del nomenament de la figura del mediador el 2009, es van registrar dues demandes de professors per insults d'alumnes, segons va informar l'ANA.

El mediador de la Universitat d'Andorra és aquella figura que s'encarrega de vetllar per la defensa dels drets dels membres de la comunitat universitària. De la desena de casos que va atendre durant el curs 2010-2011, cinc van ser de persones de fora de la Universitat, tres d'estudiants, dos d'ells de postgrau, i dos de professors.

els casos/ Les consultes es van presentar de forma individual. Pel que fa a les queixes de tres estudiants, una estava relacionada amb l'avaluació -cas que ha quedat resolt-, una altra amb l'adaptació de la docència per haver estat admès a un curs de Postgrau sense haver acabat els estudis de grau i un sobre un conflicte per devolució de taxes de matrícula. En tots dos casos es van desestimar les demandes.

Per primera vegada, des del nomenament de la figura del mediador de la Universitat el 2009, dos professors van presentar un cas per comportaments verbals agressius per part d'estudiants. En ambdós casos es van registrar els fets perquè en quedi constància però sense que se'n derivi cap actuació.

Finalment, la majoria de casos, quatre de les deu, van ser per qüestions generals d'informació i que poc tenien a veure amb la tasca del mediador però les persones demandants no sabien a qui adreçar-se. L'Informe 2011 del Mediador Universitari indica que el formulari de peticions a la pàgina web de l'UdA està més a l'abast d'aquells que busquen informació general que qualsevol altra pàgina. Malgrat tot, a aquestes persones se'ls va facilitar la informació perquè poguessin resoldre els dubtes.

Mentre aquest curs 2010-2011 el mediador de la UdA va rebre 10 casos, el curs 2009-2010 en va atendre tres menys, sent un total de set. En aquest cas, les demandes també es van presentar de forma individual i van quedar totes resoltes. Dues de les peticions provenien de Ciències de l'Educació i cinc d'Infermeria.

contacte/ Per contactar amb la figura del mediador els membres de la comunitat universitaria com aquells que no ho són ho poden fer per escrit, per correu electrònic, per correu ordinari o presentant un escrit a la secretaria de la UdA. La majoria de queixes i preguntes es van transmetre via correu electrònic. Al curs 2010-2011, 9 dels 10 casos es van fer per e-mail i un per telèfon. Metre que al curs 2009-2010 les set demandes que va rebre el mediador universitari van ser per internet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT