Laura Soulié acaba 35a en l'esprint de la Copa del Món a Finlàndia

• L'andorrana té problemes amb el material però tot i així obté un resultat que entra dins els objectius de la FAE
KONTIOLAHTI I SOCHI

El suís Beat Feuz, guanyador del descens de Copa del Món a Sochi, ahir. Foto: FAE

Laura Soulié va afrontar ahir la vuitena prova de la IBU World Cup de biatló en l'estació finlandesa de Kontiolahti, que va completar en la 35a posició en l'esprint a 2min 13,1s de la guanyadora, la corredora alemanya Magdalena Neuner.

El temps de la petita dels Soulié va ser de 25min 20,5s. L'andorrana no es va trobar massa bé amb el material, especialment per unes temperatures extremament baixes de fins a divuit graus sota zero que va afectar a moltes participants a l'hora de lliscar. «A gairebé totes les noies franceses els ha passat el mateix que a mi, que han tingut problemes al lliscar». Malgrat tot el resultat entra dins dels barems que l'ha exigit la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) per a aquesta campanya.

Amb tot, l'andorrana estava molt satisfeta pel seu rendiment en la part del tir, en la qual no ha comés cap errada. «Demà de cara a la persecució guardo molta motivació», va aventurar-se a dir. «Tot es qüestió de d'estar encertada amb el rifle”, va afegir.

La biatleta de la FAE, que ocupava la 44a posició en la classificació general amb 93 punts, clourà avui la seva participació en la cita finlandesa de Copa del Món amb la prova dels 10 quilòmetres persecució.

ESTEVE CAU EN EL DESCENS / En la modalitat d'esquí alpí, alhora que les noies disputaven l'eslàlom de Copa del Món de Soldeu, a l'estació russa de Sochi hi havia també cita amb el circuit mundialista en la categoria masculina. La FAE tenia a Kevin Estevee com a únic representant i no li va anar gens bé el descens, la seva disciplina més forta. Si en el primer entrenament va acabar últim i en el tercer va ser el 54è de 64 –el segon es va suspendre– ahir Esteve va caure en la part alta de la pista, just abans del primer pas intermig. Així doncs, ni tan sols va marcar temps parcial per analitzar la seva actuació.

Segons va explicat l'entrenador Xavier Bellsolà, Esteve va caure en el mateix punt en què el dia anterior, en el tercer l'entrenament oficial, va perdre una mica el control, tot i que en aquell moment ho va poder superar i va acabar el descens. «Aquella zona estava ja molt trencada pel pas dels corredors que el precedien», va assegurar Bellsolà.

Avui Kevin Esteve continua a Sochi, on disputa la prova supercombinada, amb descens i eslàlom. Sortirà amb el dorsal 48, de 54 esquiadors. Serà una altra oportunitat per reeditar l'històric resultat que va fer l'any passat en els Mundials de Garmisch-Partenkirchen, on va fer un sisè lloc en el descens. De nou tindrà rivals de primera talla mundial i tot i que en eslàlom perd potencial, té la ocasió de refer-se de la desqualificació d'ahir en el descens.