Tres punts més per a un Andorra encara invicte en aquest 2012

• L'equip de Ruíz guanya el Solsona 3-2 malgrat jugar la segona part amb un menys
I. M.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Xavi Gil refusa una pilota en defensa marcat per Alarcon, ahir a Aixovall. Foto: ÀLEX LARA

El 2012 està sent impecable per al FC Andorra. L'equip que dirigeix Justo Ruíz va sumar tres punts més ahir a Aixovall en imposar-se al Solsona per 3-2. Amb aquesta són ja cinc victòries seguides i per tant no ha deixat escapar cap punt en l'any nou.

El partit d'ahir en el camp lauredià, amb temperatures sota zero i un vent gèlid que sobretot va afectar en el joc en la segona part, va ser d'aquells de nervis per defensar el resultat. L'Andorra es va refer malgrat encaixar un gol en el primer minut, va remuntar i amb el marcador a favor va jugar tota la segona part amb un home menys.

Una errada de marcatge en la primera jugada va costar el 0-1, obra de Solé de cap però al 5 Mejías va fer la igualada de falta, gràcies en part a l'estirada bondadosa del porter visitant, que podia haver fet més. Va seguir insistint el quadre tricolor per buscar el segon buscant les internades de Ludo, ubicat de fals davanter centre, deixant-se caure per la banda dreta. Al minut 14 el menut migcampista va tirar una paret amb Toscano i va fer una centrada rassa que Joel va desbaratar a boca de canó, igual que Fabio en el rebuig posterior a porta buida. Poc després, al 16, Mejías va penjar la pilota en una falta per l'esquerra i Emili, sol al segon pal, va volejar amb semierrada però en la següent jugada de nou Ludo va ser protagonista amb una altra centrada rassa que aquesta vegada sí, Fabio va aprofitar per fer el 2-1. El joc estava controlat fins el descans però Toscano va veure la segona groga al 41 i va deixar l'Andorra amb deu.

En la segona part, al minut 53, Mejías va marcar el 3-1 amb un xut col·locat des de la frontal però al 61 Lamin va recobrar l'emoció a Aixovall des del punt de penal. Amb el marcador ajustat i un home menys semblava que tocava patir, però no va ser així. Ferran Pol ni va veure la pilota i de fet l'Andorra va poder sentenciar al contraatac amb ocasions de Gil de cap que va treure un defensa a la línia, Somoza i Maicon.