PUBLICITAT

Ferrer proposa fixar els salaris segons la població i el pressupost

  • Ferrer cobra 5.306 euros, 300 menys que el que cobrarà Martí
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ferrer, aquest gener. Foto: TONY LARA

La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va informar ahir a l'ANA que el seu salari és de 5.306.60 euros mensuals nets, i per tant, no cobrarà més que el cap de Govern un cop a aquest se li apliquin les retallades, sinó uns 300 euros menys. Amb tot, cobrarà una xifra similar a la dels ministres quan aquests vegin reduït el seu sou.

En relació a la polèmica generada aquesta darrera setmana, la cònsol va reiterar la necessitat de regular els sous de tots els càrrecs públics del país per llei. En el cas concret dels cònsols, considera que les seves retribucions s'haurien de fixar en funció de criteris objectius com ara la població de la parròquia, el seu pressupost o el nombre de funcionaris de la corporació, justificant d'aquesta manera el fet que ells sigui la mandatària comunal amb el salari més alt.

rebaixa del 5% / A més a més, Ferrer va recordar que al Comú de la capital els funcionaris no han patit cap retallada de salarial i que en canvi l'any 2010 sí que es va decidir rebaixar el 5% els dels càrrecs polítics.

Per tot plegat, la cònsol va assegurar que si «me l'he de tornar a rebaixar [en relació al sou], que sigui per llei i que ho faci tothom», i va afegir que evidentment, també se'l rebaixarà abans d'haver de retallar el dels funcionaris.

Finalment, la cònsol va recordar que a la reunió de cònsols passada es va acordar que tots rebaixessin el capítol de retribucions de càrrecs polítics, un fet que totes les parròquies han complert.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT