PUBLICITAT

Els joves debatran sobre el matrimoni homosexual

E. O.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns estudiants treballen en les porposicions de llei presentades. Foto: CONSELL GENERAL

La Comissió Legislativa d'Educació, Recerca, Cultura i Esports va escollir ahir les sis proposicions que els estudiants debatran al ple del Consell General dels Joves. Les propostes que han obtingut llum verda són les relatives a la mancomunitat de serveis, el Museu Nacional, la rehabilitació d'edificis i de protecció del paisatge, sobre el reciclatge de paper, el matrimoni homosexual i els medicaments genèrics.

Les tres primeres són del bloc de les proposicions de llei de la temàtica proposada, que és «per fer front a la crisi», mentre que les altres tres pertanyen al bloc del temari lliure. Precisament en aquest darrer els joves havien elaborat altres dos textos susceptibles de controvèrsia: una sobre la legalització de l'avortament i l'altra sobre la doble nacionalitat.

Segons va explicar la presidenta de la Comissió legislativa que s'ocupa de l'organització del Consell General dels Joves, la socialdemòcrata Rosa Gili, la que va suscitar més debat entre els consellers membres de la Comissió va ser la de la legalització de l'avortament. Mentre que ella va defensar que passés el tràmit parlamentari, els consellers del grup demòcrata s'hi van oposar, argumentant que «era massa polèmica perquè els joves la tractessin» i que era un debat més per als adults. Pel que fa a la de la doble nacionalitat, Gili va assegurar que es va descartar per qüestió de forma sense possibilitat d'entrar, doncs, en el contingut.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT