PUBLICITAT

Creix el nombre d'inscrits a Ocupació durant el mes de gener

  • Vuitanta-dos persones, la majoria entre 40 i 59 anys, cobren la prestació per desocupació
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les oficines del Servei d'Ocupació. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Servei d'Ocupació ha tancat el mes de gener amb 851 inscrits, el que suposa un increment de 72 persones respecte al mes anterior. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística, que va posar de relleu que el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària també ha crescut. Se situa en 82 persones, 8 més que al desembre.

Dels 851 inscrits a Ocupació 690 busquen feina i la resta volen millorar la seva situació laboral. Estadística va assenyalar que el nombre de demandants en recerca continua sent molt alt amb una tendència anual del 28,5%. De la seva banda, el nombre dels que volen una millora laboral també continua creixent, encara que amb menor mesura amb un 6% de tendència anyal.

Les dades mostren que de les 690 persones en recerca d'un lloc de treball nou, el 22,2% buscaven feines en la construcció, el 20,4% en feines no qualificades i el 18,7% en feines de serveis, restauració, protecció i venedors. En canvi, les 161 persones que volen millorar la seva situació laboral tenen un objectiu una mica més ambiciós. El 26,7% busca feines administratives, un 17,4% busca feines de serveis, restauració, protecció i venedors, i finalment un 14,3% feines no qualificades.

Paral·lelament, Estadística va informar que durant el gener es van registrar 177 ofertes de llocs de treball, el 39,5% per ocupacions dels serveis, hoteleria i comerç i un 16,9% per ocupacions administratives.

demandants a partir de 40 anys / Les persones en recerca d'un lloc de treball es concentren sobretot en el tram d'edat que va dels 40 als 59 anys. I els demandants d'una millora de situació laboral es reparteixen entre els trams compresos entre els 26 i 59 anys. La majoria dels demandants d'alta a Ocupació estan en recerca d'ocupació i desocupats des de fa menys de sis mesos (88,6%). En relació a les persones que volen millorar la seva situació laboral, el 47,8% ja tenen un contracte de treball fix i el 46% un contracte de treball temporal.

Pel que fa a la prestació econòmica per desocupació, la majoria dels que la reben tenen entre 40 i 59 anys. Per gènere, són els homes, amb un 67% els que majoritàriament reben la prestació. Respecte a la nacionalitat, els espanyols els que encapçalen la llista de beneficiaris, seguits de prop per la comunitat portuguesa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT