PUBLICITAT

Ferrer diu que els sous dels cònsols s'han de calcular en funció de la població i el pressupost

  • Recorda que al Comú de la capital els funcionaris no han patit cap retallada de sou i que en canvi sí que es va rebaixar un 5% els dels càrrecs polítics
15122011_rosaferrer
La sònsol d'Andorra la Vella en un acte públic, Rosa Ferrer.
La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha assegurat aquest dijousque el seu salari és de 5.306.60 euros mensuals nets, i ha reiterat la necessitat de regular els sous de tots els càrrecs públics del país per llei. En el cas dels cònsols, considera que les seves retribucions s'haurien de fixar en funció de criteris objectius com ara la població, el pressupost o el nombre de funcionaris, justificant d'aquesta manera el fet que sigui la mandatària amb el salari més alt. A més, Ferrer ha recordat que al Comú de la capital els funcionaris no han patit cap retallada de sou i que en canvi sí que es va rebaixar un 5% els dels càrrecs polítics. Per tot plegat, ha assegurat que "si me l'he de tornar a rebaixar, que sigui per llei i per a tothom", i ha afegit que evidentment, també se'l rebaixarà abans de retallar el dels funcionaris.
Ferrer ha volgut remarcar que el seu salari net és de 5.300 euros mensuals, tot recordant que el 2008 els càrrecs electes del Comú es van congelar les retribucions i que el 2010 se'l van rebaixar un 5%.

Ferrer ha afegit a l'ANA que "el debat s'ha de fer allà on toca" i en aquest sentit ha reiterat la necessitat de regular per llei les retribucions de tots els càrrecs públics, perquè "si jo me l'he de rebaixar, me'l rebaixaré, però llavors que ho faci tothom".

La cònsol major, que no ha volgut opinar dels moviments salarials que s'han produït en d'altres parròquies, també ha indicat que el 2008 els cònsols es van fixar una forquilla salarial i que li consta que cap d'ells l'està superant. També ha recordat que a la reunió de cònsols passada es va acordar que tots rebaixessin el capítol de retribucions de càrrecs polítics i que això tothom ho ha complert.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT