PUBLICITAT

Les matriculacions de vehicles pugen per primera vegada en 16 mesos

  • El mes de gener ha registrat 190 noves matriculacions de vehicles, el  75% han estat turismes
09022012-concessionari
Un concesionari del Principat. Foto: ARXIU ANA
El gener ha registrat 190 noves matriculacions de vehicles, una xifra que impulsa a l’alça tant la tendència mensual (0,8%) com la interanual (5,5%). Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística, que ha posat de relleu que l’augment que presenta la tendència interanual resulta significatiu perquè es tracta del primer diferencial interanual positiu dels últims setze mesos.

El nombre de vehicles matriculats durant el mes de gener ha estat de 190, dels quals 143 (75%) han estat turismes; 21 motocicletes i ciclomotors (11%); 24 camions i camionetes (13%) i 2 altres (1%). Estadística assenyala que la tendència mensual continua marcant variacions positives, un 0,8% durant el gener, per cinquè mes consecutiu. En aquest sentit, es recorda que des de l‘estiu de l’any 2010, la sèrie no registrava variacions mensuals positives consecutives. De la seva banda, la tendència interanual, culmina set mesos de retallada de diferencials negatius tornant-se positiva durant el mes de gener, en un 5,5%, sent el primer diferencial positiu dels últims setze mesos.

La causa de la millora dels dos diferencials es troba, segons Estadística, en l’evolució que ha presentat la matriculació de turismes al llarg del darrer any i mig. En aquests sentit, les dades assenyalen que la tendència interanual es mostrava negativa des del juny del 2010, assolint el màxim diferencial negatiu el mes de juny de 2011, amb un -17,8%. A partir d’aquest moment, es produeix una retallada sostinguda de la variació fins entrar en valor positiu durant el mes de novembre passat, amb un 2,2%. Al gener, la matriculació de turismes ja registra un 6,4%.

De la seva banda, la matriculació de camions i camionetes contribueix a aquesta situació, tot i que marginalment, donat el seu pes relatiu en el total de matriculacions. De tota manera, Estadística destaca la millora sostinguda que presenta el segment, que des del final de l’estiu de 2011 fins a la data, registra un tendència interanual mitjana propera al 100%.

En canvi, la matriculació de motocicletes es manté en una tendència baixista que es va iniciar durant l’estiu de 2011 i el diferencial negatiu s’ha anat ampliant progressivament fins a valors al voltant del -8% / -9% durant els darrers mesos; un -8,2% concretament al mes de gener.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT