PUBLICITAT

Rosa Ferrer cobra 5.306 euros mensuals

  • Gil i la cònsol de la capital cobraran més que els ministres quan s'apliquin les retallades
J. R. BAIGES / CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Martí i Ferrer es saluden al mig del carrer de la Unió. Foto: TONY LARA

L' augment salarial del 22% que s'ha aplicat, gràcies als vots a favor del seu equip, la cònsol de Sant Julià de Lòria, ha obert el debat sobre les retribucions dels càrrecs públics. Montserrat Gil justificava dimarts la pujada del seu sou per un tema de «responsabilitats» que ha d'assumir com a cònsol. Aquestes responsabilitats, malgrat tot, no es veuen reflectides exactament si s'analitzen les retribucions dels principals càrrecs del Govern. De fet, i un cop entri en vigor la llei de mesures de contenció de despesa pública en matèria de personal, els ministres  passaran a cobrar menys que el que cobra la cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer i la de Sant Julià, Montse Gil.

La cònsol de la capital cobra 5.306 euros nets al mes,.però les retallades deixaran el salari net dels minsitres en 4.822 euros.

La segona cònsol en l'escala salarial és la de Sant Julià de Lòria. Amb el polèmic augment passa a cobrar 5.009 euros. I aquí la comparativa també es pot establir amb els ministres. Cobren a dia d'avui 5.304,86 euros nets al mes. Però de la mateixa manera que el cap de Govern (cobrarà 5.615 euros nets mensuals), amb les retallades veuen reduït el seu sou. En total, passaran a rebre una remuneració de 4.822,11 euros. Gil estarà 200 euros per sobre, i els ministres tindran un salari similar al del cònsol d'Encamp, Jordi Mas. La resta de parròquies estan per sota en la comparativa dels salaris. El cònsol de Canillo, Josep Mandicó, és el que cobra menys, 3.960 euros.

el síndic i budzaku / D'altres càrrecs públics del país, amb tot, cobren xifres més elevades que Martí, els ministres i els cònsols. És el cas del síndic i la subsíndica, i després de baixar-se el salari el mes de setembre, cobren actualment 6.300 euros i 5.800 euros respectivament. És a dir, tots dos per sobre de Ferrer i de Martí.

Però el que cobra més de tots ells és el gerent d'Andorra Turisme. Betim Budzaku cobra 8.461 euros mensuals més incentius, que van en funció del grau d'acompliment dels objectius fixats prèviament.

més crítiques a gil / La decisió de la cònsol laurediana de mantenir la postura en relació al seu salari segueix generant discrepàncies dins l'esfera política. DA segueix sense pronunciar-se, però ahir sí que ho va fer el Govern. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va felicitar Marín i Calvet per la seva rectificació respecte a la pujada salarial, ja que la postura no s'adheria amb «la línia de DA». Cinca no va voler pronunciar-se respecte a Gil tot i deixar entendre que la mesura que celebren és la presa pels cònsols escaldencs. El ministre va recordar que l'Executiu, i «el propi cap de Govern públicament, han exposat un missatge claríssim que el país requereix ajustos, i hem fet una crida inequívoca a que cal ajustar i fer sacrificis».

També va parlar el conseller socialdemòcrata del Comú lauredià, Rossend Areny. El conseller va assegurar que se sentien «desanimats» i sorpresos perquè Gil «segueix fent cas omís al que li diu el poble». Veient com està actuant, Areny va assegurar que estan «espantats» amb el que pot passar al Comú a partir d'ara.

Pressió popular i ressò forà


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT