PUBLICITAT

Pressió popular i ressò forà

  • Un grup creat al Facebook per criticar la decisió de Gil suma més de 1.200 seguidors
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Ahir era dia de telèfons tancats entre els taronges. Silenci a DA i silenci també a UL. Ningú es vol pronunciar. Es pot entendre, però, que qui calla atorga. La postura ferma de Gil va perdent afiliats dins la seva esfera propera. Membres de DA asseguraven que no es volen pronunciar perquè encara confien que faci marxa enrere. Només va parlar, tímidament, el portaveu del comitè parroquial de DA de Sant Julià, Artur Homs. Ho va fer per dir que un cònsol hauria de cobrar un 30 o 40% més que el salari mitjà, i que la resta hauria de ser variable en funció dels resultats, segons va recollir l'ANA.

Però qui sí que parla, i molt, és la ciutadania. El clam popular a la societat és unànime en contra la postura de Gil. La indignació per pujar-se el sou en un context de retallades i de problemes fins i tot per mantenir els drets bàsics és el to majoritari de les crítiques, trameses a les webs dels mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

L'enuig és tant que la por que sovint floreix en aquestes situacions no ha estat suficient per frenar la decisió de posar noms i cognoms. És el cas, per exemple, del grup AD800 creat dimecres al Facebook. En poc més de 51 hores ja tenia més de 1.200 afiliats. La plataforma utilitza la xarxa social per expressar el seu rebuig però també per organitzar-se. Demanen reunions i fins i tot han convocat una manifestació pel proper dissabte. Està convocada per a les 14 hores a la seu d'Unió Laurediana, per iniciar un recorregut que acabarà al Comú.

I de les xarxes socials a fora les nostres fronteres. Els mitjans espanyols van fer-se ressò de la decisió de Gil i de tot el revol causat. Tenint en compte els comentaris de ciutadans que anaven apareixent a les webs dels diaris d'Espanya, el sentiment andorrà no és desmesurat. Crítiques per cobrar un salari molt alt en relació als habitants que té Sant Julià o a com es pot pujar el sou quan a la vegada es retallen el dels treballadors s'han sentit a una banda de la frontera i a l'altra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT