PUBLICITAT

Dorribo no va pagar a Blanco, sinó a una farmacèutica andorrana

  • Va abonar 150.000 euros per pagar els deutes de l'empresa Salut d'Innovació
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
L'empresari Dorribo, en una imatge recent. Foto: EFE / ELISEO TRIGO

L'empresari farmacèutic Jorge Dorribo va treure 150.000 euros d'un banc andorrà a principis de febrer de l'any passat per pagar els deutes d'una farmàcia andorrana. Així es desprèn de la documentació de la que disposa la Batllia i que ahir va fer pública el diari espanyol El País. Fins ara, l'empresari havia assegurat que aquests diners els va fer servir per pagar a l'exministre del Govern d'Espanya, José Blanco, per fer gestions al seu favor davant els ministeris de Sanitat i d'Hisenda. Aquesta va ser la seva declaració en el marc del procés judicial del cas Campeón.

Però ha estat la justícia andorrana la que ha destapat la falsa acusació contra Blanco. Dorribo havia comprat una farmàcia a Andorra, amb un magatzem de 600 metres quadrats, junt amb els seus socis de l'empresa Salut D'Innovació.

El jutge andorrà que va investigar la compra de la farmàcia té les proves que els diners que, segons Dorribo van anar a parar a les mans de Blanco, en realitat van servir per pagar els deutes del negoci, exposa El País.

Entre la documentació que s'ha fet enviar al jutge de Lugo que investiga el cas per un possible delicte de suborn, hi figuren les trucades telefòniques de Dorribo, intervingudes per ordre judicial. Una d'aquestes trucades es va realitzar el 3 de febrer del 2011, just un dia després que ingressés 150.000 euros al compte corrent de la seva empresa Salut D'Innovació. La conversa telefònica mostra com Dorribo, parlant amb el soci de la seva empresa, José Antonio Orozco, assegura que ja «ha solucionat tot a Andorra. Ja he firmat tot i he pagat a la senyora», que suposadament seria la propietària de la farmàcia andorrana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT