PUBLICITAT

Baró calcula que EMAP tanqui amb un dèficit d'1,5 milions

  • El mal inici de la campanya fa preveure una davallada d'ingressos de l'11% del pressupost
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Molt pocs esquiadors a la zona de debutants de Pal, a principis d'aquesta temporada. Foto: ÀLEX LARA

El cònsol major de la Massana, David Baró, calcula que EMAP, societat que gestiona les estacions de Pal i Arinsal, tanqui la temporada amb un dèficit d'entre d'1,5 i 1,8 milions d'euros. L'explicació és el mal inici de la campanya, que no va poder donar el tret de sortida en condicions i abans del Pont de la Puríssima. Baró va advertir ahir que aquestes xifres són «molt aproximatives» i que encara poden canviar.

El fet que les nevades s'hagin fet esperar i que fins passat Nadal la manca de neu no permetés les pistes treballar a ple rendiment ha suposat una davallada important dels ingressos de les estacions d'esquí, i en el cas concret de Pal i Arinsal, Baró calcula que aquesta és entorn de l'11% del pressupost, el que derivarà, al tancament de l'exercici, en un dèficit d'entre 1,5 i 1,8 milions. El cònsol massanenc va argumentar que «l'estructura de costos és fixa», i per tant hi ha «poc marge de maniobra» per intentar reequilibrar la situació pressupostària un cop ha engegat la temporada. De totes maneres, la situació encara pot variar, tant a millor com a pitjor, però Baró es va mostrar esperançat comentant que «ara la cosa es comença a accelerar», i «ara és el moment àlgid».

VIABILITAT FUTURA / El cònsol de la Massana va reconèixer que la viabilitat de l'estació passa per la inversió privada i en aquest sentit va assenyalar que s'hi està treballant malgrat que s'estigui en una fase «embrionària» del projecte. Baró és partidari de l'entrada de capital privat perquè considera que EMAP «no pot ser 100% públic». El cònsol va explicar que les estructures de la societat estan preparades per rebre capital privat i que s'està treballant per fer-ho realitat el més aviat possible. En aquest sentit, va explicar que s'estan mantenint reunions periòdiques amb potencials inversors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT