PUBLICITAT

Andora i França ja negocien el conveni de doble imposició

  • L'Executiu celebra la bona predisposició francesa després de la primera reunió
C. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
El ministre portaveu, Jordi Cinca. Foto: ANA / M. T.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va informar ahir de l'inici de les reunions entre França i Andorra per signar el que seria el primer conveni per evitar la doble imposició per al Principat. Les negociacions, de moment de caràcter tècnic, van començar ahir mateix a París, segons va informar Cinca.

Va ser l'Executiu andorrà el que va trametre una carta demanant al ministres francès, François Baroin, l'inici de la negociació. De seguida França va donar «llum verda». Cinca va informar que és difícil parlar de terminis tot i que la predisposició francesa és molt favorable.

És dóna el cas, però, que hi ha eleccions presidencials a França el mes d'abril, fet que podia aturar les negociacions. «Per part andorrana posarem tots els mitjans per poder cloure els treballs abans dels comicis», va manifestar Cinca, que va afegir que la rapidesa amb que van donar el vistiplau els francesos «ens fa ser optimistes».

Per ser el primer tractat d'aquestes característiques que vol signar Andorra, no hi ha cap model preestablert de conveni com pot tenir França. Un fet que pot comportar que sigui el país gal el que prengui les regnes a l'hora de definir el document.

Amb tot, Cinca va celebrar que el procés s'hagi pogut iniciar ja que es tracta d'«una pedra angular de l'obertura econòmica que estem impulsant».

espanya, el proper / El següent país amb el que s'iniciaran les negociacions, va informar Cinca, serà amb Espanya. De moment els contactes estan aturats, a causa del canvi de Govern recent a l'estat veí. Amb tot, però «el conveni de França serà una targeta de presentació» favorable a l'hora de signar convenis similars amb d'altres països.

licitació d'obra pública / En un altre ordre de coses, el ministre va informar de l'acord pres en Consell de Ministres de licitar el més aviat possible l'obra pública pressupostada per aquest any. L'objectiu de la mesura és el d'ajudar al sector de la construcció, molt afectat per la crisi.

De moment, el Govern ja ha licitat els treballs de tractament de talussos de dos trams a la CG3 a l'alçada dels túnels de Sant Antoni i un tercer punt a la CG1 a la Borda Sabater per un import de 500.000 €.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT