PUBLICITAT

L'ATMCA demana esforços per mantenir la RN 20 en bon estat

  • L'associació assegura que el tancament a vehicles pesats ha causat pèrdues econòmiques
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Llevaneus al pas fronterer de Porta. Foto: TONY LARA

L'Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants (ATMCA) ha lamentat, a través d'un comunicat, que l'Estat francès «no fa els esforços necessaris» per mantenir la carretera RN 20, des de Foix a Andorra, transitable. Alhora, l'entitat, que representa 42 empreses del sector, critica que «poca col·laboració» de l'administració andorrana per solucionar la situació.

Dijous passat, dia 2 de febrer, la prefectura francesa va tancar als vehicles de més de 19 tones la circulació per la carretera RN 20 des de Foix a Andorra, pel temporal de vent i neu. La decisió «és difícilment acceptable» des del punt de vista de l'ATMCA, tenint en compte que a Andorra es manté obert el port d'Envalira, de cota superior a la via francesa. Això fa considerar l'associació de transportistes andorrana que Franca «no fa els esforços necessaris per mantenir [...] oberta» la dita carretera, una «via de subministrament de mercaderies, tant important pel nostre país». Aquest tancament de la RN 20 a la circulació de vehicles pesants –que ahir finalment va ser reoberta al trànsit d'aquests– «ha provocat pèrdues econòmiques pel sector», assegura l'ATMCA en el comunicat, tot i que no n'especifica la quantia, doncs s'han hagut de desviar «més de 30 viatges diaris de França per rutes alternatives, com per exemple la Jonquera». I això sense tenir en compte els transportistes no associats a l'ATMCA.

En relació a la «poca col·laboració» de l'administració andorrana, doncs segons el comunicat de l'ATMCA, aquesta entitat va demanar al Govern que intercedís, i aquest va comunicar-los que «difícilment poden actuar, ja que és una decisió de la prefectura de l'estat veí», una resposta que entenen com una «immobilitat i l'acceptació sense condicions de les imposicions de l'Estat veí». En aquest punt, els transportistes consideren que «un posicionament respectuós però contundent d'Andorra és imprescindible per evitar futures situacions com la viscuda aquests dies», i més en «moments difícils com els actuals», en què aquestes decisions «afecten el desenvolupament de l'activitat empresarial».

Per la seva part, el portaveu del Govern va defensar que Andorra fa dues coses en aquestes situacions. La primera es mantenir la part andorrana «en perfecte estat», i la segona és, com que no té potestat per decidir a França, mirar d'accelerar la millora de la situació, aportant els mitjans necessaris quan el veí els demana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT