Actuació sota les previsions en la cursa individual dels Europeus

• Joan Albós fa 'top-20' i Ludovic 'top-30' en una jornada a Pelvoux marcada per l'abandó de Comas
PELVOUX

L'estranya imatge de Kilian en el segon calaix del podi (esquerra), amb Bon i Anthamatten, ahir a Pelvoux. Foto: ISMF

La cursa individual d'ahir corresponent als campionats d'Europa de Pelvoux va acabar sense sorpreses quant a la participació tricolor. La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) tenia uns objectius que s'han complert, sense més: un top-20, un top-30 i algun progrés personal en el percentatge de temps, que serveix per conèixer les diferències en els cronos en comparació amb els primers classificats.

El recorregut va ser finalment de 1.300 metres de desnivell i no els gairebé 1.500 que havia previst la organització, en un dia que va néixer tapat però amb temperatures –relativament– agradables malgrat l'onada de fred siberiana i sense precipitacions. El canvi mínim de distància no va afectar en les peculiaritats del traçat: tres pujades i tres baixades en una carrera ràpida que es podia completar en poc més d'una hora.

Quant als resultats efectivament Joan Albós va acabar divuitè per confirmar-se entre els millors exponents del planeta en l'esquí de muntanya, i a més ho va fer a menys de vuit minuts del primer classificat. «És un gran temps. Ha fet una bona cursa, amb sacrifici per ser constant i mantenir el ritme dels millors», va explicar el director esportiu de la FAM, Carlo Ferrari. El petit dels Albós va anar a prop d'un dels corredors de més nivell del combinat espanyol.

El seu germà Ludovic va poder entrar en la 29a posició, a poc més de tres minuts del seu germà i a uns onze del guanyador. «Ha sabut aguantar l'alt ritme de competició que s'ha marcat d'inici, és un gran resultat», va destacar Ferrari.

Quant a la resta cal destacar la 43a posició del jove Xavier Areny, que va acabar per davant de Marc Riera i d'un Xavi Comas que es va haver de retirar en la primera pujada a causa d'unes punxades –sense conseqüències preocupants– en l'esquena. Ferran Vila, 36è, va fer una marca correcta, tot i que la direcció tècnica de la FAM creu que pot donar més de sí. Falten dos: Manel Pelegrina, que ja ha tornat al Principat per motius laborals després de participar en l'esprint el passat dilluns i Guilad Dodo, que, vist que cada país pot tenir un màxim de quatre corredors d'edat sènior en competició, va ser el descartat.

JORNET, SEGON / Sorprèn veure que el català Kilian Jornet no està en el calaix més alt del podi i ahir va ser un d'aquests dies estranys. El totpoderós va ser segon, superat clarament –per 39 segons– pel francès William Bon. En noies, sense representació tricolor, també es va imposar una gala, Laetitia Roux.

En espoir es va imposar l'italià Robert Antonioli i els temps d'Areny i Riera els van deixar en la 14a i la 15a posició, respectivament, en una categoria amb 18 participants.

En noies la primera va ser Anna Figura i les categories júnior i cadet, en les quals hi han els andorrans Inka Bellés, Laia Coma, Jaume Planella i Oriol Bertran, ahir van tenir jornada de descans ja que la prova individual la van fer dimarts.

AVUI, EL KM. VERTICAL / Avui, el quart dia de competició a Pelvoux, es farà el quilòmetre vertical en totes les categories. Per part de la FAM els representants sèniors seran Joan i Ludovic Albós, Ferran Vila i Guilad Dodo en detriment de Xavi Comas, que descansa per precaució. Els joves estaran tots sis.