PUBLICITAT

El TC desestima el recurs d'empara de Nomen i Lozano sobre el 14è conseller

  • El Constitucional diu que el criteri aplicat pel Govern a l'hora de fer l'assignació d'escons restants no vulnera els articles 24 i 25 de la Constitució
  • ApC i Verds estudien ara portar fins al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg l'afer
08022012-nomenlozano
Lozano i Nomen. Foto: ANA
El Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs d'empara presentat per Eusebi Nomen i Isabel Lozano per l'afer de l'adjudicació del 14è escó de la circumscripció nacional en les darreres eleccions generals. El recurs d'empara s'havia presentat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia que a la vegada desestimava el recurs contra l'Aute de la Batllia que es va interposar després dels comicis. El Constitucional diu que el criteri aplicat pel Govern a l'hora de fer l'assignació d'escons restants no vulnera els articles 24 i 25 de la Constitució.
La sentència del Tribunal Constitucional rebutjant el recurs d'empara presentat per Eusebi Nomen i Isabel Lozano reconeix que hi ha un buit legal sobre el repartiment de les restes i l'atorgament dels consellers generals en situacions com la que es va produir en els resultats de les darreres eleccions generals, segons ha explicat l'advocat dels dos polítics.

Ara bé, el Constitucional argumenta que el criteri aplicat pel Govern d'atorgar els consellers de forma successiva entre les dues forces polítiques que van obtenir representació parlamentària no vulnera els articles 24 i 25 de la Constitució, com defensaven Nomen i Lozano, donant d'aquesta manera la raó a la sentència del Tribunal Superior del setembre passat.

Sobre l'altre aspecte pel qual s'havia presentat el recurs d'empara, el de la possible inconstitucionalitat de l'article 58.2 de la Llei electoral quan diu que els partits que no han obtingut representació parlamentària no poden optar al repartiment d'escons restants, segons l'advocat el Constitucional no pot pronunciar-se ja que el recurs d'empara no és la via per la qual li ha d'arribar aquesta demanda.

Eusebi Nomen i Isabel Lozano estudien ara portar fins al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg l'afer, segons han confirmat a l'ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT