PUBLICITAT

El debat sobre els sous dels cònsols agrupa a Facebook més de 1.200 usuaris en 50 hores

  • El grup informa que vol donar veu a les "inquietuds, preocupacions i la sensació de falta d'ètica"
  • El Govern celebra que els cònsols d'Escaldes-Engordany hagin fet marxa enrere en l'increment salarial
07022012gil
La cònsool de Sant Julià, Montse Gil.
El debat iniciat arran de la publicació dels sous dels cònsols de les diferents parròquies i l'augment del mateix per part d'alguns representants comunals ha tingut continuïtat també a les xarxes socials. Tant és així que el grup AD800 creat tan sols fa dos dies registra aquest dimecres a la nit més de 700 usuaris. El grup informa que vol donar veu les "inquietuds, preocupacions i la sensació de falta d'ètica" que perceben els andorrans en diferents aspectes, com les retribucions dels cònsols. Així mateix, es manifesta obert a tothom "amb la idea de millorar i trobar la solució per millorar la qualitat de les nostres vides".

Més de 1.200 persones ja s'han unit al grup AD800 creat a la xarxa social Facebook que recull el malestar i la indignació dels andorrans respecte als salaris dels cònsols, la situació de la consellera Meritxell Mateu o envers la classe política en general. En 50 hores el seu creixement ha estat exponencial i els comentaris se succeeixen minut a minut. Entre aquests, alguns que demanen l'organització de mobilitzacions ciutadanes per fer patent l'oposició dels ciutadans respecte a la decisió de les cònsols de Sant Julià i Escaldes d'apujar-se el salari (tot i que aquesta última rectifiqués la seva resolució) i d'altres que proposen l'impuls de iniciatives legislatives populars. D'altra banda, a Twitter també s'estan estenent etiquetes com #aixoEsAndorra o #ad800.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha dit que des del Govern es feliciten pel fet que els cònsols d'Escaldes-Engordany hagin fet marxa enrere en la seva decisió d'apujar-se els sous. Cinca ha celebrat que "hagin entès que la situació requeria rectificar perquè era un plantejament que no s'adequava amb la línia fixada per DA i que també s'ha fet seva el Govern". En canvi, no s'ha volgut pronunciar sobre la postura de la cònsol major de Sant Julià, i en tot cas ha recordat que el Govern no té la potestat per intervenir-hi, ja que els comuns tenen autonomia financera i són els que prenen les decisions sobre el seu pressupost.
Cinca ha recordat que la línia que està seguint el Govern és la de l'austeritat i els ajustos, i per tant, ha celebrat que Trini Marín i Marc Calvet hagin decidit no incrementar-se els sous.

El ministre també ha dit que també veuria amb bons ulls que els sous dels càrrecs electes es regulessin per llei, tal com han demanat alguns cònsols, ja que tota mesura que serveixi perquè els càrrecs públics siguin més transparents és benvinguda.

D'altra banda, el portaveu del comitè parroquial de DA de Sant Julià de Lòria, Artur Homs, ha explicat a l'ANA que encara no hi ha un posicionament unitari del comitè respecte a la qüestió dels salaris, però que personalment considera que un cònsol hauria de cobrar un 30 o 40% més que el salari mitjà, i que la resta hauria de ser variable en funció dels resultats.

Tot i això, Homs ha dit que respecten la decisió de la cònsol major de Sant Julià de Lòria malgrat que no creu que fos el moment més oportú, i que de moment les relacions entre UL i DA "estan com sempre".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT