PUBLICITAT

Les queixes per soroll cauen el 38% però són les més nombroses

  • La majoria de les denúncies de contaminació acústica es relacionen amb locals musicals
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La Unitat d'Inspecció del Departament de Medi Ambient va rebre al llarg del 2011 un total de 28 queixes o denúncies. Les més nombroses estan relacionades amb la contaminació acústica, sent 15. Malgrat ser l'àmbit amb més queixes, en comparació a l'any anterior, les denúncies per sorolls rebudes han caigut un 38%. Val a dir que es comptabilitzen només aquelles queixes formulades per escrit mitjançant el servei de tràmits i que suposen l'obertura d'un expedient administratiu, segons explica l'informe sobre denúncies i queixes rebudes al Departament de Medi Ambient del Govern durant l'any 2011, que el Govern va facilitar ahir.

En general, el nombre de denúncies mediambientals va experimentar una davallada del 24%, passant de les 37 queixes totals del 2010 a registrar-se'n 28 l'any passat. Aquesta reducció del global podria explicar-se pels majors controls i advertències que es realitzen des del Departament de Medi Ambient.

La davallada general ve donada, sobretot, per la caiguda de les denúncies per contaminació acústica, que s'han reduït el darrer any en un 38%, passant de 24 a 15 el nombre de queixes. D'aquestes 15 , el 40% –és a dir sis– estan relacionades amb locals musicals; un 33% –que són cinc denúncies– corresponen a sorolls de motors i altres aparells, com poden ser ascensors; i el 27% restant –quatre queixes– són per d'altres problemàtiques relacionades amb la contaminació acústica.

El segon conjunt de queixes i denúncies més nombrós és relatiu a la contaminació atmosfèrica, és a dir fums i olors, que són el 28% del total de queixes rebudes. En aquest cas el nombre de queixes s'ha incrementat un 14%, que és l'equivalent a una denúncia més que l'any 2010. Així, durant el 2011 el Departament va rebre vuit queixes relacionades amb la contaminació atmosfèrica, segons detalla l'informe de la Unitat d'Inspecció del Departament de Medi Ambient del Govern. Aquestes vuit denúncies es reparteixen de la següent manera: quatre –el 50%– estan relacionades amb el fum de xemeneies; dos –el 25%– responen a (males) olors; i les altres dos són per altres qüestions.

LES ALTRES DENÚNCIES REBUDES / Les queixes rebudes per moviments de terres o per qüestions de residus no han experimentat, durant el 2011, variació en relació a l'any anterior. En tots dos casos s'ha registrat una denúncia, que és l'equivalent a un 4% del total de queixes escrites rebudes.

Per «altres aspectes» el 2011 es van registrat tres queixes, mateix nombre que l'any anterior. Aquestes representen un 11% del total de les denúncies mediambientals registrades.

Cal destacar la reducció del 100% de denúncies relacionades amb l'aigua. Mentre l'any 2010 el Departament de Medi Ambient va rebre una queixa escrita, l'any passat ningú en va formular cap. Cal dir, però, que aquesta variació no és significativa, donat el reduït nombre de denúncies rebudes l'any anterior.

LA UNITAT D'INSPECCIÓ / El Departament de Medi Ambient, mitjançant la Unitat d'Inspecció, s'encarrega de la inspecció i del control ambiental en tems de medi atmosfèric, sorolls, gestió de residus, impactes ambientals, aigües residuals i aigües superficials. Aquest organisme també gestiona les denúncies o queixes que pugui formular la població en relació al medi ambient. L'objectiu d'aquesta Unitat d'Inspecció és que totes les activitats que tenen un impacte sobre el medi ambient compleixin amb la reglamentació vigent en aquest àmbit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT