PUBLICITAT

Sant Julià disposarà d'un nou espai esportiu i lúdic en 15 dies

  • Es mantindran les fires però es reubicaran a zones com el Centre Esportiu
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Majoral informa dels detalls de la nova zona d'oci al Prat Gran, ahir. Foto: ÀLEX LARA

L'envelat del Prat Gran de Sant Julià, instal·lat per a la celebració de fires, fa ja unes setmanes que és història. Amb la seva supressió la corporació s'estalvia el preu del lloguer i a canvi ofereix als lauredians una nova zona esportiva i de lleure. La inversió serà de 80.000 euros i segons va informar el conseller de Manteniment i Medi Ambient, Josep Majoral, la nova zona estarà enllestida en quinze dies.

Majoral va explicar que la retirada de l'envelat ha alliberat un espai de 3.000 metres quadrats. Els operaris del Comú i empreses subcontractades ja treballen en l'adequació d'aquesta zona, la qual es dividirà en dos espais. Un destinat als infants, amb una zona de parc infantil amb terra homologat per a instal·lacions d'aquestes característiques. I l'altre, on fins ara hi havia l'envelat, en què s'hi ubicaran tres camps de futbol i de bàsquet, una zona de vòlei, una zona per a la pràctica de l'skate, una taula de ping-pong i finalment un espai amb jocs pintats al terra.

La nova instal·lació, que podrà inaugurar-se d'aquí a dues setmanes, oferirà també una zona verda, amb gespa artificial, mobiliari urbà i una segona zona de jocs pensats per a adults i els seus fills, va explicar Majoral.

Pel que fa als camps d'esport, seran totalment lúdics, després que no es concretessin les demandes de la Federació Andorrana de Futbol de fer-hi camps homol·logats. L'espai del que es disposa no és suficient, va lamentar el conseller.

les mateixes fires / Majoral va garantir que tot i la desaparició de la carpa es mantindran les fires que anualment se celebren a la parròquia. Això sí, s'hauran de reubicar. Per exemple, el ball de Carnaval es farà al Centre Esportiu. A aquesta instal·lació, junt amb el Centre Cultural i de Congresos, es on se celebraran la resta de fires.

Amb tot, la parròquia guanya un espai per a celebracions populars, ja que l'espai d'oci i esportiu servirà per acollir activitats de la festa de Carnaval, la tradicional botifarrada o les atraccions de la Festa Major que fins ara s'ubicaven a l'aparcament públic.

La nova cara de l'esplanada del Prat Gran és la solució que ha trobat l'actual corporació per la manca d'inversors disposats a desenvolupar una zona de fires, d'activitat comercial i d'aparcaments. «Costa trobar inversors, però si aparegués s'estudiarà», va manifestar Majoral.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT