PUBLICITAT

Si la nova llei ha de perpetuar les retallades, s'anirà a la Justícia

  • La Plataforma sindical defensa que cal desenvolupar el text més que canviar-lo
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els representants sindicals a l'inici de la reunió d'ahir amb el ministre Jordi Cinca. Foto: ÀLEX LARA

«Les retallades no les compartim. Momentàniament d'acord, però per sempre no», va recordar ahir el portaveu de la Plataforma de sindicats, Joan Torra, tenint en compte que tot apunta que la reforma de la llei de la Funció Pública –per a la qual ahir representants del funcionariat i el ministre titular d'aquesta àrea, Jordi Cinca, van celebrar una primera reunió de presa de contacte– anirà encaminada a perpetuar les «retallades» contingudes a la llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal. Amb aquesta manifestació, Torra va voler deixar clar que la possibilitat de portar el text a la Justícia encara està en peu, i que els funcionaris no estan d'acord en què la «temporalitat» de les retallades es fixi amb la futura llei de la Funció Pública, com va anunciar-los el grup parlamentari demòcrata que tenien intenció d'esmenar el primer text.

El portaveu de la Plataforma sindical va comentar que el text que ahir es va començar a treballar –si se'n pot dir així, perquè s'havia d'establir un calendari i nomenar una comissió de treball i no es va acordar res– «no té res a veure» amb el problema que es planteja, doncs els funcionaris consideren que se'ls vulneren uns drets adquirits i, a més, quan entri en vigor l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) es veurien «doblement gravats».

Així, esperaran a veure com evolucionen les trobades amb el Govern, i més concretament amb el ministre de la Funció Pública, però Torra ja va advertir que «si la llei va en contra els nostres drets, no tindria cap sentit i trobaríem l'enfrontament».

«EVITAR QUE SE'NS VULNERI CAP DRET» / En aquestes futures reunions per treballar la reforma de la llei de la Funció Pública, els representants sindicals hi seran «perquè no se'ns vulneri cap dret i negociar». Però Torra defensa que la llei que regula l'Administració és «moderna» i més que reformar-la, el que s'ha de fer és «desenvolupar-la. Així, va criticar que des del Govern se'ls digui que «es vol fer una reforma total, però no es diu què ni com, i l'únic argument que es té és que el text té molts anys».

En la reunió mantinguda ahir amb Cinca durant aproximadament una hora i mitja, els representants sindicals van demanar que s'inclogués a la participació els treballadors comunals, i que en la propera trobada l'actual Govern es posicioni en relació als 32 acords als què es va arribar amb l'executiu socialdemòcrata. Torra va valorar que en aquests acords «es parla de tot: drets i obligacions, carrera professional, eventuals, etcètera», i considera que «ja no hi ha res a inventar» en relació a la Funció Pública. De totes maneres, va mostrar la predisposició a negociar si la carrera professional es vehicula per objectius i competències o per experiència i formació, per exemple, mentre es mantingui la possibilitat de progressar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT