PUBLICITAT

24 hores per transformar un desastre i deixar l'Avet impecable

  • La intensa nevada de dilluns va deixar la pista impracticable però en un dia s'ha solucionat el problema
EL PERIÒDIC
SOLDEU

Periodic
A l'esquerra Maze en la sessió d'ahir a la pista de l'Estadi amb la neu perfecta. Foto: ÀLEX LARA

La intensa nevada de dilluns va augmentar el gruix de neu en uns 25 centímetres, una fantàstica notícia per disparar el turisme de neu que tant fluix ha estat fins ara, però d'antra banda suposava un autèntic problema pensant en la Copa del Món femenina d'esquí alpí que es disputaran de divendres a diumenge a Soldeu. Com es pot apreciar a la fotografia de la dreta la pista de l'Avet, que ja estava a punt per a la gran cita, va rebre una capa blanca extra que no anava gens bé per practicar esquí de màxim nivell.

La organització es va posar mans a l'obra per refer el desastre i amb la col·laboració de la climatologia, que ahir es va comportar molt més que dilluns, s'ha solucionat el problema. S'havia de treure tot el que hi havia per sobre de la capa de 50 centímetres que necessita la pista per aguantar tres dies de competició de Copa del Món i en només 24 hores l'estat de l'Avet torna a ser ideal, tal i com va assegurar ahir una de les grans favorites, l'eslovena Tina Maze, després de realitzar una sessió en la pista de l'Estadi en la qual es fan els entrenaments: «La neu estava perfecta i la pista m'ha agradat molt pel que he vist des del telecabina», va dir la vigent campionat del món de gegant, que actualment ocupa la segona plaça tant en gegant com en eslàlom de la Copa del Món. «És la primera vegada que visito Andorra i estic molt a gust amb la rebuda. M'encanta conèixer nous països i noves estacions. A més m'han parlat de que a Andorra hi ha molt bones botigues», va comentar amb alegria.

Maze ha estat una de les primeres en tastar la pista i, de fet, en arribar a una competició que aplegarà 18 països participants i 85 especialistes que hauran d'afrontar dos gegants i un eslàlom, pocs dies després de la cita a Garmisch-Partenkirchen, allà on es van disputar els Mundials l'any passat i en els quals Kevin Esteve va fer l'històric sisè lloc en el descens de la supercombinada. El desig de l'eslovena no és un altre que l'augment de les temperatures: «Espero que no faci molt fred perquè tinc un equip [botes i esquís] que funciona millor amb temperatures menys agressives i el que vull és guanyar». Per aconseguir l'or haurà de fer front a corredores del nivell de l'alemanya Maria Riesch, l'austríacaElisabeth Georgl o la corredora dels Estats Units Lindsey Vonn, que amb 84 podis serà un dels grans reclams de Soldeu 2012.

Andorra es convertirà en el 25è país que rep el circuit d'esquí alpí més important del món, que va començar el seu camí en els anys 60. Per primera vegada, entra en el selecte grup de països que l'integren. Des dels seus inicis, la Copa del Món Audi FIS ha visitat tots els continents excepte Àfrica, i ha viatjat a destins tan llunyans com el Japó, el 1973, Argentina, el 1985, i Austràlia i Nova Zelanda, el 1989 i 1990. La Copa del Món Grandvalira-Soldeu 2012 posarà a Andorra en primera línia de la informació esportiva internacional. S'estima que la retransmissió en directe de les proves tindrà una audiència potencial mitjana de 46 milions de teleespectadors. Tot ha de sortir perfecte i com va demostrar ahir la organització, està preparada per solucionar qualsevol problema, per molt gran que sigui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT