PUBLICITAT

Els cònsols d'Escaldes no s'aplicaran l'augment salarial

  • Consideren que ha estat una decisió equivocada perquè no s'adequa al projecte, a les idees i als principis que representa DA
07022012-consolsee
Marc Calvet i Trini Marín han explicat la decisió. Foto:ANA / MARTA TORT
Els cònsols d'Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet, han comparegut públicament aquest dimarts al vespre per explicat que han volgut rectificar i no aplicar-se l'augment salarial del 16% anunciat divendres passat. Els cònsols, que han reconegut l'error, consideren que ha estat 'una decisió equivocada' perquè 'no s'adequa al projecte, a les idees i als principis que representen Demòcrates per Andorra'. En canvi, la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, ha declinat fer declaracions sobre la qüestió i ha assegurat que si és el cas s'enviarà un comunicat.
Marín ha llegit un comunicat per explicar que les persones amb responsabilitats públiques han de donar exemple i les decisions no es poden desvincular dels principis que defensen, però que també són persones i es poden equivocar. En aquest sentit, ha assegurat que entenen i comparteixen les inquietuds dels ciutadans, i que per tant han volgut rectificar i deixar palès que a la pròxima sessió de Comú deixaran sense efecte l'increment del 16% dels salaris dels cònsols que es va aprovar el 3 de febrer.

Així, Trini Marín i Marc Calvet tindran la mateixa retribució que els cònsols de l'anterior mandat, és a dir, 4.412 euros mensuals bruts. Els mandataris escaldencs han assegurat que la decisió de fer marxa enrere la van prendre aquest dilluns al matí, després de veure l'opinió pública que va generar la notícia, i han volgut deixar clar que han pres la decisió ells sols i sense pressions des del partit.

Pel que fa a la decisió inicial d'incrementar-se el salari fins a 5.169 euros mensuals bruts, els cònsols han dit que ho van fer amb la voluntat de situar-lo dins de la mitjana de les retribucions de tots els cònsols, i perquè els semblava "lògic" després de veure que durant els últims quatre anys no hi havia hagut augments. Marín ha reconegut que "ens vam posar el salari sense pensar" i que l'endemà mateix van veure que no havia estat encertat.

Els cònsols d'Escaldes no s'han volgut pronunciar sobre els cas de Sant Julià i han dit que respecten totalment els salaris dels altres cònsols. Tot i això, estarien "totalment d'acord' que les retribucions dels càrrecs electes es regulessin per llei, i que es fixés un salari concret i no una forquilla, perquè després de l'experiència, no consideren adequat "que es pugui escollir cap a dalt o cap a baix". De fet, preveuen que aquest serà un tema que es parlarà pròximament a reunió de cònsols.

Quant a les declaracions del president del Partit Socialdemòcrata, Víctor Naudi, demanant que posessin el seu càrrec a disposició, Calvet s'ha mostrat sorprès, i ha assegurat que "dimitiríem si féssim allò que creiem que no està ben fet". Marín també ha recordat que van guanyar les eleccions amb una diferència de 600 vots.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT