PUBLICITAT

Els cònsols projecten rebaixar la cessió econòmica en sòl urbà consolidat fins al 5%

  • L'objectiu de la mesura, segons el cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, és ajudar a reactivar el sector de la construcció
07022012consols
Els cònsols reunits aquest dimarts a Encamp. Foto: ANA / ,ARTA TORT
La reunió de cònsols d'aquest dimarts ha servit per parlar de la possibilitat de rebaixar fins al mínim percentatge permès, que és del 5%, la cessió econòmica que reben en cas que es vulgui construir en sòl urbà consolidat de gestió directa. L'objectiu de la mesura, segons el cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, és ajudar a reactivar el sector de la construcció. D'altra banda, els cònsols també han valorat la possibilitat de demanar unes modificacions per tal que es puguin incrementar els terminis de prescripció dels actes administratius a la Batllia, ja que el termini actual de tres anys afecta negativament a la recaptació dels comuns.
Els cònsols han acordat estudiar la possibilitat que tots els comuns rebaixin fins al mínim percentatge la cessió econòmica que han de fer els particulars en cas de voler construir en sòl urbà consolidat. Actualment ja hi ha comuns, com el d'Ordino, que tenen establert el percentatge mínim, i del que es tracta és que tots el rebaixin fins al 5%, una mesura que s'haurà d'estudiar si es pot fer efectiva en el moment de revisar els plans d'urbanisme.

D'altra banda, aquest dimarts s'ha fixat definitivament l'import que cada Comú aporta enguany a Andorra Turisme, que finalment és de 24.000 euros i no 20.000 com havien establert els comuns anteriors a l'hora d'elaborar el pressupost. Mas i Espot han explicat que l'increment de 4.000 euros s'ha fet a demanda d'Andorra Turisme, un cop ha acabat de definir les seves necessitats per al 2012.

Finalment, la reunió de cònsols celebrada a Encamp ha servit perquè els nous mandataris coneguessin tota la feina feta i els acords presos durant l'anterior mandat en relació a les modificacions que cal fer a la Llei de competències, Llei de transferències i Llei de finances comunals. Segons Mas, es tracta d'un dels temes més importants que els cònsols abordaran durant aquest mandat, i encara no han tancat cap conclusió sobre el posicionament dels nous cònsols.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT