PUBLICITAT

Ofertes laborals a la Justícia

  • Garcia jura com a Batlle i promet treballar davant el que és «una gran responsabilitat»
  • Casadevall informa que encara han de cobrir més vacants
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Garcia garanteix "respecte i humilitat" durant el seu discurs de jurament, ahir. Foto: ÀLEX LARA

La sala de Casa de la Vall es va omplir ahir de familiars, amics i companys de professió de Núria Garcia Val, per presenciar el seu acte de jurament com a batlle. És el primer esdeveniment d'aquestes característiques del 2012, però queda clar que no serà l'últim: Al Consell Superior de Justícia es busquen professionals. Així ho va explicar el seu president, Enric Casadevall.

El canillenc va ser clar. Va parlar de la conjuntura actual. «Ens trobem en un moment en què no hi ha feina, però aquí sí que n'hi ha», va manifestar. I a més a més, variada. «Sigui perquè passen al sector privat, sigui perquè ascendeixen de càrrec, però aquí hi ha moviment i ara ens falta gent», va afegir. Per exemple, s'han de cobrir vacants de secretària judicial, de fiscal i de batlle. Almenys dos batlles i almenys un fiscal, i amb la clara voluntat que tots ells siguin nacionals per prosseguir amb l'objectiu d'«andorranitzar» la Justícia. A més més, demà han de nomenar un magistrat per al Tribunal de Corts i es realitzaran concursos interns per cobrir places d'oficials i administratius. En qualsevol cas, però, Casadevall va explicar són tot places a cobrir i en cap cas s'estan augmentant els càrrecs.

Però costa trobar-los, i en part, perquè no està encara implantada la Llei de la carrera judicial, va lamentar Casadevall. Per aquest motiu la seva entrada en vigor serà positiva tant «pels que ja hi siguin com pels que vinguin de fora».

Positiva per exemple, per la recent estrenada batlle, que ahir va prometre «prudència, respecte i humilitat». Garcia, molt il·lusionada, va garantir treball en el que per ella representa «una gran responsabilitat».

Al seu torn, Casadevall va tenir elogis per la batlle, i va destacar la seva trajectòria. Ha exercit com a advocada durant sis anys i també ha estat secretària judicial. Des d'ahir, comença un nou repte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT