PUBLICITAT

Les retallades, sense efectes amb la futura llei de la funció pública

  • La Plataforma sindical es mostra escèptica i tem que el Govern faci el text unilateralment
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els representants sindicals es reuneixen amb els demòcrates de la comissió legislativa d'Interior, ahir. Foto: ANA / MARTA TORT

El grup parlamentari demòcrata ha decidit finalment presentar una esmena al projecte de llei de contenció de la despesa de personal per tal que sigui una mesura temporal i quedi sense efecte amb l'entrada en vigor de la reforma de la Llei de la funció pública. Així ho va fer saber als representants sindicals ahir, que van qualificar la reunió de força positiva, tot i que van expressar els seus dubtes. El calendari aproximat amb el que es treballa és que el projecte de llei sobre la funció pública es pugui entrar a tràmit parlamentari al juny o juliol, i que per tant les retallades estiguin menys d'un any en vigor.

La presidenta de la comissió legislativa d'Interior, Sílvia Riva, va explicar a l'ANA que DA presentarà una esmena per tal que les mesures de contenció tinguin vocació provisional «fins que es puguin regular d'una altra manera», ja que entenen que «el lloc on realment s'ha d'abordar aquest tema és en la reforma de la Llei de la funció pública». Entenen que si es vol retallar una prestació, «s'ha d'anar a la regulació pròpia d'aquesta prestació per poder determinar-la, quantificar-la o reduir-la», va exposar Riva, donant a entendre que el fet de posar data de venciment a la llei de contenció no significa forçosament el final de les retallades.

LA POSICIÓ DELS FUNCIONARIS / Per la seva banda, el portaveu de la Plataforma de sindicats de funcionaris, Joan Torra, es va mostrar escèptic amb la solució proposada pels consellers demòcrates, doncs si la negociació de la modificació de la Llei de la funció pública ha de ser «com s'ha portat aquesta», va manifestar fent referència al text de contenció de la despesa, «doncs no ens convé». Si es fa «unilateralment, sense comptar amb els treballadors com s'ha fet amb les retallades, no fa falta ni que ens asseiem», va sentenciar, expressant els dubtes també en relació al calendari. «No acaba de quadrar que es presenti la llei aquest juny o juliol. Si ha d'estar aprovada aquest any, ¿calia aquest rebombori?», es va preguntar Torra.

El portaveu de la Plataforma també va mostrar el seu rebuig a que la de la funció pública «també sigui una llei de retallades», i va demanar que el Govern tingui en compte els sindicats a l'hora d'elaborar-la i que «no posin d'excusa la crisi per trepitjar els drets dels treballadors». Precisament avui hi ha prevista una reunió entre els sindicats i el ministre de Funció Pública per establir el calendari per abordar-ne la reforma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT