PUBLICITAT

Les pistes de la Rabassa seguiran tancades tot i la nevada

  • Protecció Civil alerta que el risc d'allaus se situa a nivell 4 i es desaconsella l'esquí fora pista
C. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Una màquina llevaneus a la capital, diumenge. Foto: TONY LARA

La nevada caiguda a tot el país diumenge passat no ha estat suficient per a obrir les pistes d'esquí de fons ubicades a la Rabassa, a Naturlàndia. Fonts de la instal·lació laurediana van assegurar que la neu no acumula gruixos suficients per a la pràctica d'esquí de fons i que, a més a més, el sol i les temperatures d'ahir estaven fonent la capa blanca caiguda durant el cap de setmana.

D'aquesta manera, les pistes d'esquí nòrdic segueixen tancades i no han obert en tota la temporada d'hivern, un fet que pot perjudicar els resultats de Naturlàndia, tot i que està suplint aquesta absència de neu amb la prolongació de les activitats proposades per la tardor i més relacionades amb la descoberta de la natura.

fora pista perillós / Aquesta manca de neu contrasta amb els gruixos que acumulen els dos dominis del país, Vallnord i Grandvalira. Les darreres nevades han deixat un metre de neu a 2.500 metres, al vessant nord, i 20 centímetres a la mateixa cota però al vessant sud.

Les condicions són les òptimes però únicament dins les pistes reglades. Ahir Protecció Civil va alertar del risc d'allaus, que s'ha situat a nivell quatre en una escala de cinc. Com a conseqüència, es desaconsella la pràctica de l'esquí fora pista, ja que es poden produir algunes allaus espontànies en els pendents més carregats i abruptes.

En un comunicat, el Govern va assegurar que les precipitacions de neu han estat transportades per un vent tempestuós de nord a nord-oest, que ha contribuït a crear nombroses i de vegades grosses acumulacions. Aquestes plaques de vent es dipositen sobre subcapes de neu recent poc transformada i poden permetre nombrosos desencadenaments, amb febles càrregues (el pes d'un sol esquiador, per exemple). En aquest sentit, el risc fort és sobretot present sobre els massissos situats més al nord del Principat.

Com a conseqüència, i també a causa del fred i el vent que de moment no ha de cessar, el Govern va decidir anul·lar les activitats d'esquí escolar previstes per avui.

Ahir a la nit encara era obligatori circular amb equipaments especials a la CG3 a partir de Llorts i a la CG2 a partir del Tarter.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT