PUBLICITAT

La Fiscalia demana vuit mesos de presó ferma per a Tomàs Pascual

  • L'excandidat a cap de Govern, acusat de trencar una ordre d'allunyament
  • Un article d'opinió en un mitjà escrit és el desencadenant de les acusacions
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Tomàs Pascual, l'excandidat a cap de Govern. Foto: TONY LARA

L'excandidat a cap de Govern Tomàs Pascual va ser jutjat ahir arran d'un article publicat en un mitjà de comunicació escrit del país en què el Ministeri fiscal interpreta que ha vulnerat una ordre d'allunyament a un agent del cos de Policia, segons van informar ahir fonts properes al cas. Les mateixes fonts asseguren que la Fiscalia l'acusa d'haver vulnerat la prohibició d'acostament a l'agent, que presumptament mantenia una relació sentimental amb l'exparella de Pascual, i per aquest motiu demana vuit mesos de presó ferma.

Qui va encapçalar la llista d'Unió Nacional de Progrés (UNP) en les darreres eleccions nacionals es va asseure ahir en la banqueta dels acusats. En la tribuna signada per Pascual el mes de maig passat, l'excandidat a cap de Govern qualifica de "segrest" una detenció policial que li van fer. "És molt greu que això passi al servei de Policia i que el nostre Estat de dret permeti privar de llibertat i emmanillar una persona que no ha fet absolutament res del motiu de la detenció que jo catalogo de segrest", diu l'article.

Pascual va ser detingut per un presumpte delicte contra la llibertat, i també ha estat acusat de maltractament a la seva exdona. En l'article, l'expolític també acusa els agents de Policia de falsificar un informe de les seves declaracions després de ser detingut per un presumpte assetjament en un restaurant a l'agent mencionat. Fonts properes al cas han assegurat que la defensa va manifestar que no està d'acord amb la petició de presó per part de la Fiscalia, perquè en cap cas en l'article publicat es menciona el nom concret del Policia, i també es va apel.lar al dret a llibertat d'expressió de l'acusat.

Segons explica en la tribuna publicada, Pascual està acusat d'haver ratllat el vehicle del Policia i d'haver-li trucat per riure's d'ell. L'acusat ho nega i diu:"Estic fart d'aquest fals denunciador, és un fill de p... si me'l trobo pel carrer li diré tot el que en penso, de tanta falsa denúncia", assegura en l'article sense fer menció a cap nom propi en concret.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT